:

Kan man träna bort diabetes typ 2?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man träna bort diabetes typ 2?
  2. Varför är fysisk aktivitet viktig vid diabetes typ2?
  3. Vilken diabetes kan man träna bort?
  4. Kan man sänka blodsockret med motion?
  5. Vad ska man undvika vid diabetes?

Kan man träna bort diabetes typ 2?

Risken för hjärt-kärlsjukdomar minskar om du motionerar. Du mår bättre och får en förbättrad livskvalitet. Motion kan också hjälpa dig att hålla vikten. Blodsockervärdena förbättras och framförallt för den som har typ 2-diabetes finns chans att kunna minska på tablett- eller insulindos.

Varför är fysisk aktivitet viktig vid diabetes typ2?

Fysisk aktivitet sänker blodsockret, blod- fetter och blodtryck vilket är viktigt vid typ 2-diabetes. Det sänker också insulinbehovet och gör insulinet mer effektivt. Genom fysisk aktivitet minskar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar som till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt och stroke.

Vilken diabetes kan man träna bort?

Man kan inte generellt säga att fysisk aktivitet skyddar mot eller kan behandla diabetes, eftersom det är skillnad på diabetes typ 1 och typ 2 i det fallet. Man kan inte ersätta insulin helt med motion!

Kan man sänka blodsockret med motion?

Motion sänker blodsockernivån – men inte alltid direkt Detta stämmer för alla med diabetes, både typ 1 och typ 2 – och också för dem utan diabetes. Inom 2–3 timmar kommer blodsockret tillbaka ner igen, och lägger sig då ofta på en lägre nivå än före passet i så mycket som 48 timmar.

Vad ska man undvika vid diabetes?

Var försiktig med socker, salt och alkohol. Det viktigaste är att äta och dricka mindre eller inget av sötade drycker, godis, bakverk och snacks. Även salt och alkohol är det bra att vara försiktig med.