:

Vad händer fysiologiskt i kroppen när blodsockret sjunker i blodet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer fysiologiskt i kroppen när blodsockret sjunker i blodet?
  2. Vad är normalt blodsocker vid diabetes?
  3. Vad är symptomen på diabetes?
  4. Vad är behandling av typ 1-diabetes?
  5. Hur sänker man blodsockret?

Vad händer fysiologiskt i kroppen när blodsockret sjunker i blodet?

Hormoner frisätts vid lågt blodsockervärde Bland annat utsöndras olika hormoner i blodet, till exempel kortisol, adrenalin och glukagon. Hormonerna gör att blodsockervärdet stiger och du eller barnet återfår medvetandet efter en längre tid. Men det är fortfarande mycket viktigt att behandla insulinkänningen.

Vad är normalt blodsocker vid diabetes?

  • Normalt blodsocker vid diabetes. För de flesta friska individer är normala blodsockernivåer följande: Mellan 4,0 till 5,4 mmol/l (72 till 99 mg/dl) vid fastande. Upp till 7,8 mmol/l (140 mg/dl) 2 timmar efter att ha ätit.

Vad är symptomen på diabetes?

  • Symptomen kan vara hunger, svettningar, huvudvärk, darrningar, hjärtklappning, koncentrationssvårigheter, oro, ... De flesta människor med diabetes känner igen tecknen när blodsockret är på väg att sjunka för lågt och hinner själva utan dramatik äta något sött så att sockerhalten stiger.

Vad är behandling av typ 1-diabetes?

  • Behandling av typ 1-diabetes. Behandlingen vid typ 1-diabetes består av att kontrollera blodsockervärdet och att ta insulin. Med insulin kan cellerna ta upp det socker som finns i blodet. En stor del i behandlingen är också att förstå hur blodsockervärdet påverkas av vad du äter och gör.

Hur sänker man blodsockret?

  • Mat höjer blodsockret. Insulin, tabletter och fysisk ansträngning sänker det. Mat, läkemedel och motion är alltså de instrument som personer med diabetes har för att påverka sitt blodsocker. Både för höga och för låga nivåer av socker i blodet är obehagliga.