:

Hur påverkar FN oss?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar FN oss?
  2. Hur påverkar FN samhället idag?
  3. Vem står bakom FN se?
  4. Vad kan FN göra i en konflikt?
  5. Vad är bra med fred?

Hur påverkar FN oss?

Vårt arbete vilar på FN:s så kallade tre pelare: Fred, säkerhet och nedrustning; Hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning; och Mänskliga rättigheter och demokrati.

Hur påverkar FN samhället idag?

Förenta nationerna utgör en central arena för Sveriges arbete med de globala utmaningarna. Genom FN bidrar Sverige till att förebygga konflikter, stödja fredsansträngningar, främja återuppbyggnaden av konfliktdrabbade stater, samt verka för nedrustning och ickespridning.

Vem står bakom FN se?

Om Svenska FN-förbundet Vi är en ideell organisation och en svensk folkrörelse som arbetar med att föra samman individer och organisationer i ett gemensamt arbete för en bättre värld och för ett starkare och bättre Förenta Nationerna. Vi har tusentals medlemmar som är organiserade i lokalföreningar och distrikt.

Vad kan FN göra i en konflikt?

FN upprätthåller den internationella freden och säkerheten bland annat genom: förebyggande diplomati och medling; fredsbevarande; fredsbyggande; bekämpning av terrorism och nedrustning. FN har således genom åren bidragit till att lösa av tvister mellan nationer, minska spänningar, förebygga konflikter och strider.

Vad är bra med fred?

Hållbar fred mellan länder kännetecknas av frånvaro av militär upprustning och krigsförberedelser. När hållbar fred råder har parterna en gemensam övertygelse om att en väpnad konflikt dem emellan är uteslutet och att framtida konflikter kommer att kunna lösas genom samarbete på fredlig väg.