:

Vad händer om man tar dubbel dos blodtrycksmedicin?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man tar dubbel dos blodtrycksmedicin?
  2. Är det farligt att sluta med blodtrycksmedicin?
  3. Vad kan hända med patienter som får vätskedrivande mediciner?
  4. Hur mycket sänker Furix blodtrycket?
  5. Är det farligt att ta dubbel dos av Levaxin?

Vad händer om man tar dubbel dos blodtrycksmedicin?

Ring omgående Giftinformation eller sjukhus/läkare för råd om vad som behöver göras. Invänta aldrig förgiftningssymtom. Uppsök alltid sjukhus vid avsiktlig överdosering. Vid tilltagande slöhet, medvetslöshet, kramper, andningssvårigheter eller andra uttalade symtom ring 112 för ambulans.

Är det farligt att sluta med blodtrycksmedicin?

Viktigt. Det är viktigt att aldrig på egen hand avbryta en regelbunden behandling med kalciumflödeshämmare. Det är extra viktigt om du har kärlkramp, för om du avbryter behandlingen kan blodtrycket höjas plötsligt och det kan leda till kärlkrampsanfall. En behandling bör avslutas stegvis och i samråd med läkare.

Vad kan hända med patienter som får vätskedrivande mediciner?

Att tänka på när du använder diuretika Då kan du för höga halter kalium i kroppen och det kan vara skadligt för hjärtat. Om du har fått recept på flera av dessa läkemedel samtidigt av olika läkare bör du kontakta någon av dem och berätta om det.

Hur mycket sänker Furix blodtrycket?

Vad Furix är och vad det används för Furix hämmar njurarnas förmåga att återuppta vatten och salt, vilket leder till en ökad utsöndring av urin. Därmed minskar eller försvinner ödemen. Furix tabletter 20 mg och 40 mg används för behandling av vätskeansamling i vävnader (ödem) och högt blodtryck (hypertoni).

Är det farligt att ta dubbel dos av Levaxin?

Om du har tagit för stor mängd av Levaxin Om du fått i dig för stor mängd läkemedel, eller om t. ex. ett barn fått i sig läkemedlet av misstag, kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel. 112) för bedömning av risken samt rådgivning.