:

Hur påverkas elever av Corona?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkas elever av Corona?
  2. Vad säger forskningen Vilka fördelar finns det med fjärr och distansundervisning?
  3. Hur har skolan påverkats av Corona?
  4. Hur påverkar Corona barn?
  5. Vad säger forskningen om distansundervisning?
  6. Vad tycker forskare om distansundervisning?

Hur påverkas elever av Corona?

Det finns också elever som behöver en-till-en-undervisning, vilket är svårare att genomföra digitalt. Lärare som besvarat enkäten vittnar om att vissa elever upplever att det är svårare att ha en personlig relation med lärare och att ställa frågor vid fjärr- eller distansundervisning.

Vad säger forskningen Vilka fördelar finns det med fjärr och distansundervisning?

Ökad samverkan med hemmet Att ha kontinuerlig och lagom kontakt med vårdnadshavare kan uppmuntra deras engagemang och stöd av distansundervisningen. Graden av engagemang från vuxna har visat sig vara avgörande för hur framgångsrik en elev är i onlinemiljön (Page et al., 2021; Rice, 2006; Schuck & Lambert, 2020).

Hur har skolan påverkats av Corona?

De huvudsakliga slutsatserna är till stor del dystra, även om en del tycks ha gått över förväntan: Skolresultaten har inte försämrats under våren. För vissa elevgrupper har övergången till distansundervisning inte fungerat bra. Lärarnas arbetsbelastning har ökat till följd av elev- och personalfrånvaro.

Hur påverkar Corona barn?

Om du blir smittad av coronaviruset kan du få sjukdomen covid-19. De flesta barn och ungdomar som blir smittade blir bara lite sjuka. De kan bli förkylda och få hosta och feber, och blir friska igen efter några dagar. Detsamma gäller de flesta vuxna.

Vad säger forskningen om distansundervisning?

I distansundervisning är det extra viktigt med tillit och gemenskap, vilket läraren kan skapa med mer medvetna aktiviteter och genom att ta en aktiv roll vid grupparbeten. Det långsammare sättet att interagera med eleverna kräver också tydligare instruktioner och struktur än en vanlig lektion, visar flera studier.

Vad tycker forskare om distansundervisning?

Elever klarar sig sämre när de får undervisning på distans, det visar en ny studie som gjorts under pandemin på institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering i Uppsala. – I snitt så lär man sig mindre av att undervisas på distans, säger Caroline Hall, forskare vid IFAU.