:

Hur ska man lägga besticken i diskmaskinen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska man lägga besticken i diskmaskinen?
  2. Hur placerar man disken i diskmaskin?
  3. Hur laddar man en diskmaskin?
  4. Varför blir besticken fläckiga i diskmaskinen?
  5. Hur transporterar man en diskmaskin?

Hur ska man lägga besticken i diskmaskinen?

Besticken blir renare Om du vänder skaftet neråt blir det också lättare för diskmaskinen att diska ordentligt rent. Den del som sticker upp ur bestickkorgen träffas nämligen med full kraft av vattnet från spolarmarna.

Hur placerar man disken i diskmaskin?

Diskmaskinen ska packas i ett cirkulärt mönster – inte i rader – och inte överfull. Förslagsvis ställs tallrikarna i en cirkel runt besticklådan. För mest effektiv rengöring bör disken dessutom ställas efter fläcktyp.

Hur laddar man en diskmaskin?

Som en tumregel bör koppar, glas och andra dryckeskärl placeras på översta hyllan, medan porslin, grytor och kastruller bör sättas på nedersta hyllan. Detta hjälper både vattnet att fördelas jämt, men förhindrar även din diskmaskin från att ta skada eller till och med välta!

Varför blir besticken fläckiga i diskmaskinen?

Har du märkt att disken blivit fläckig och besticken rostiga efter att du kört dem i diskmaskinen? ... Anledningen till att disken blir fläckig är i många fall att det bildats kalkavlagringar i diskmaskinen. Kalkavlagringar är vanliga i områden där vattnet har en hög metallhalt, det man kallar hårt vatten.

Hur transporterar man en diskmaskin?

Se till att luckan hålls stängd med tejp eller rep. Du kanske vill linda in maskinen i bubbelplast, en filt eller något annat som skyddar mot stötar som den kan utsättas för vid flytten. Fäst maskinen vid vagnen eller lastbilen med kraftiga rep. Diskmaskiner förflyttas på bästa sätt med baksidan nedåt och luckan uppåt.