:

Vad ska man tänka på när man köper tvättmaskin?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ska man tänka på när man köper tvättmaskin?
 2. Vilken tvättmaskin ska man välja?
 3. Vilket märke gör bäst tvättmaskiner?
 4. Kan man tvätta en Ullkappa?
 5. Hur bra är Samsungs tvättmaskiner?
 6. Hur stor är en vanlig tvättmaskin?
 7. Vilken tvättmaskin sköljer bäst?
 8. Vilken tvättmaskin tvättar renast?
 9. Kan man tvätta kappor?
 10. Kan man tvätta en rock?

Vad ska man tänka på när man köper tvättmaskin?

Därför är det viktigt att se över sina behov och tänka på några viktiga saker inför köpet:

 1. Hur stor tvättmaskin ska jag välja? ...
 2. Tvättprogrammets längd. ...
 3. Toppmatad eller frontmatad tvättmaskin? ...
 4. Tänk på ljudnivån. ...
 5. Bra sköljning och centrifugering. ...
 6. Kolborstfri motor. ...
 7. Energiklass på tvättmaskiner.

Vilken tvättmaskin ska man välja?

Bäst i test, LG FH495BDS2: Det här är den tvättmaskin som fick absolut bäst betyg i Råd & Röns test (73). Den kostar cirka 10 000 kronor och rymmer 12 kilo tvätt. Den får höga betyg på tvätt, centrifugering och miljö, men endast godkänt på sköljning, hanterbarhet, ljudnivå och tvättid.

Vilket märke gör bäst tvättmaskiner?

Bästa tvättmaskin 2021 Vi har utsett tre testvinnare i olika prisklasser - LG FH495BDS2 i mellanklassen blir bäst i test. Samsung WW80J5426FW/EE blir bästa billiga tvättmaskin och LG FH6F9BDS2 blir bästa premiumval.

Kan man tvätta en Ullkappa?

Det simpla svaret på frågan om hur du ska tvätta din ulltröja kan tyckas enkelt; - Titta på tvättlappen! ... Ett mer uttömmande svar är istället: Ull skal alltid tvättas på ett handtvätt-/ullprogram och det kan för övrigt också tåla centrifugering.

Hur bra är Samsungs tvättmaskiner?

Samsung WW10M86INOA är en bra tvättmaskin som fick toppbetyg i Råd & Röns stora test av tvättmaskiner. ... Tvättmaskinen är en frontmatad modell med en total tvättkapacitet på 10 kg, vilket är bra nog för en familj som har större mängder tvätt per tillfälle.

Hur stor är en vanlig tvättmaskin?

Det vanligaste måttet på frontmatade tvättmaskiner är 60 x 60 cm men det finns även mindre djupa och djupare modeller. Höjden är oftast 85 cm. Det finns också kompakta modeller som bara är 40-45 cm djupa. Toppmatade maskiner är 40 cm breda, 60 cm djupa och 85 cm höga och passar för dig som har ett mindre utrymme.

Vilken tvättmaskin sköljer bäst?

LG WD 1244 ND tvättar rent men sköljer sämre. Det anmärks på att programvredet är svårt att greppa och att tvättmedelsfacket är litet. Miele Eurostar tvättar rent och sköljer överlägset bäst.

Vilken tvättmaskin tvättar renast?

Mieles tvättmaskin har en centrifugeringshastighet på optimala 1400 varv. Dess ljudnivå ligger på godtagbara 50dB vid normaldrift men går upp till cirka 70dB vid centrifugering. När det gäller tvätt och centrifugering presterar den mycket bra vilket leder till att tvätten blir så torr och ren som möjligt.

Kan man tvätta kappor?

Tvättar du hemma i maskin så finns risk att plagg av bomull krymper dessutom är säkert ytterplagg som jackor och kappor imregnerade och den effekten försvinner ju också vilket man kan få hjälp med vid kemtvätt. Normalt ska man väl inte behöva tvätta en kappa mer än en gång per år.

Kan man tvätta en rock?

När du vill tvätta rock, oavsett material, utan kemikalier Du bör i möjligaste mån undvika att kemtvätta rockar av ylle, eftersom de kemikalier som används ofta sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen.