:

Hur många heter Ottilia i världen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många heter Ottilia i världen?
  2. Vad betyder namnet Mauritz?
  3. Vad betyder Linus på latin?
  4. Varifrån kommer namnet Linus?
  5. Vad betyder namnet Otilia?
  6. Hur många heter Mauritz?
  7. Hur många kvinnor heter Linus?
  8. Vad betyder mitt namn Jesper?

Hur många heter Ottilia i världen?

3 205 kvinnor heter Ottilia i förnamn. Av dessa har 633 Ottilia som tilltalsnamn.

Vad betyder namnet Mauritz?

Maurits eller Mauritz är ett mansnamn och en kortform av Mauritius som var den ursprungliga latinska formen av namnet. Det betyder "man med moriskt (mörkt) utseende", eller "man från Mauretanien". Namnet började användas inom adeln i Sverige på 1400- och 1500-talen. En vanlig smekform av namnet är Moje.

Vad betyder Linus på latin?

Linus[redigera | redigera wikitext] Linus är den latinska formen av det grekiska mansnamnet Linos, vars betydelse är oklar men kan vara 'klagosång' eller 'han med det linfärgade håret'. Det tidigaste svenska belägget för namnet är från 1810, men det fick ingen större spridning förrän under senare hälften av 1900-talet.

Varifrån kommer namnet Linus?

Linus är ett bibliskt namn, en latinsk form av grekiskans Línos, som är av ovisst ursprung. Namnet är ett av de populäraste dopnamnen under de senaste åren. Till en del kan detta säkerligen tillskrivas seriefiguren Linus i den amerikanska skämtserien Peanuts (”Snobben”) skapad 1950 av Charles M. Schulz.

Vad betyder namnet Otilia?

Ottilia, Otilia eller Othilia är ett kvinnonamn som är en latiniserad form av det fornhögtyska namnet Odila. Odila i sin tur är en diminutivform av Oda som är en kortform av flera kvinnonamn som börjar på Ot-, där förleden har betydelsen "egendom", "rikedom".

Hur många heter Mauritz?

4 920 män heter Mauritz i förnamn. Av dessa har 509 Mauritz som tilltalsnamn. Snittåldern är 39.7 år. 2 kvinnor heter Mauritz i förnamn.

Hur många kvinnor heter Linus?

12 kvinnor heter Linus i förnamn. Av dessa har 8 Linus som tilltalsnamn. 100% av alla som heter Linus i förnamn är män. Det finns även 12 personer som heter Linus i efternamn.

Vad betyder mitt namn Jesper?

Betydelse: Jesper, mansnamn, är en nordisk ombildning av Jasper (tysk sidoform till Caspar (se Kasper)), som betyder ”kejsare” eller ”hav”. Vissa tror att det skall betyda skattmästare då man tror att Kasper är en tysk form av Caesar.