:

Vad är en användare i Google Analytics?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en användare i Google Analytics?
  2. Hur läser man Google Analytics?
  3. Vad är en målsida i Google Analytics?
  4. Vad är en unik besökare?
  5. Varför ska man använda Google Analytics?
  6. Vad är målsida?
  7. Vilken information kan du få genom att använda webbanalysverktyg?
  8. Vad är en unik sidvisning?

Vad är en användare i Google Analytics?

Mätvärdena Användare och Aktiva användare visar hur många personer som har använt din webbplats eller app. Google Analytics fastställer vilken trafik som härrör från vilken användare med hjälp av en unik identifierare som kopplas till varje användare och skickas med varje träff.

Hur läser man Google Analytics?

Kom igång med Analytics

  1. Skapa eller logga in på ditt Analytics-konto: Gå till google.com/analytics. ...
  2. Skapa en egendom i ditt Analytics-konto. ...
  3. Ställ in en rapportvy i din egendom. ...
  4. Följ anvisningarna för att lägga till spårningskoden på din webbplats så att du kan samla in data i din Analytics-egendom.

Vad är en målsida i Google Analytics?

Målsidan är den webbsida dit användare kommer när de klickar på din annons. Sidans webbadress är vanligtvis samma som annonsens slutliga webbadress. För varje annons anger du en slutlig webbadress till målsidan där användarna hamnar när de klickar på din annons.

Vad är en unik besökare?

En unik besökare kan återkomma till en webbplats flera gånger. Den kommer då fortsätta att vara samma unika besökare (webbstatistiksystemet känner igen cookien) men varje besök denne gör kommer att registreras enskilt.

Varför ska man använda Google Analytics?

Med Google Analytics kan man mäta statistik, trafik och hur besökaren på hemsidan beter sig. ... Google Analytics är ett kraftfullt verktyg som kan vara användbart vid kampanjer och annan marknadsföring för att se vart det kan vara mest lönsamt att investera större delar av marknadsbudgeten.

Vad är målsida?

Målsidan är den webbsida dit användare kommer när de klickar på din annons. Sidans webbadress är vanligtvis samma som annonsens slutliga webbadress.

Vilken information kan du få genom att använda webbanalysverktyg?

En webbanalys är kort och gott de metoder som används för att samla in och analysera data om hur en webbplats används. Som exempel kan man analysera vilka sidor som är mest besökta, hur användarna navigerar på sajten samt från vilka sidor de tenderar att lämna webbplatsen.

Vad är en unik sidvisning?

En sidvisning definieras som en visning av en sida på din webbplats som spåras via Analytics-spårningskoden. ... En unik sidvisning definieras som antalet sessioner då sidan visades en eller flera gånger.