:

Hur stort är Helsingborgs sjukhus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stort är Helsingborgs sjukhus?
  2. Hur gammalt är Helsingborgs lasarett?
  3. När öppnar entren på Helsingborgs lasarett?
  4. Hur stort är Malmö sjukhus?
  5. Vad händer med Helsingborgs lasarett?
  6. Hur många anställda har Lunds sjukhus?

Hur stort är Helsingborgs sjukhus?

Byggnaden är på totalt 100 000 kvadratmeter och består av en undre kvadratisk del på två våningar och ett sex våningar högt centralkomplex med fyra flyglar formade i ett kors med mjukt avrundade innerhörn.

Hur gammalt är Helsingborgs lasarett?

Helsingborgs Lasarett invigdes 1975. Helsingborgs lasarett Ännu vid mitten av 1800-talet saknade staden ett sjukhus för stadens invånare. De sjuka vårdades i allmänhet i hemmen.

När öppnar entren på Helsingborgs lasarett?

Under dagtid, mellan klockan 06.30 och 21.30, kan du gå in genom sjukhusets huvudentré. Under sena kvällar och nätter, mellan klockan 21.30 och 06.30, går du istället in genom Akutmottagningens entré på Karolina Widerströms gata 12.

Hur stort är Malmö sjukhus?

Sjukhuset har omkring 13 000 anställda och är Sveriges tredje största universitetssjukhus och bedriver avancerad sjukvård, utbildning och forskning i nära samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet. Verksamheten bedrivs främst i Lund och Malmö men även på flera andra orter.

Vad händer med Helsingborgs lasarett?

Våren 2021 beslutade regionstyrelsen om att bygga ett nytt sjukhus i Helsingborg. Tilltänkt plats är Östra Ramlösa där kommunen som äger marken planerar en ny stadsdel. Det nuvarande lasarettets funktion ska säkerställas fram till inflyttning i nybyggt sjukhus.

Hur många anställda har Lunds sjukhus?

Inom Sus är vi omkring 12 000 medarbetare med över 100 olika yrken.