:

Vilka fackförbund ingår i Kommunal?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka fackförbund ingår i Kommunal?
  2. Hur många sektioner har Kommunal?
  3. Vad är Sektionsföreträdare?
  4. Vad är Kommunal se?
  5. Hur vet jag om jag är med i Kommunal?
  6. Vad gör facket Kommunal?

Vilka fackförbund ingår i Kommunal?

Kommunal och arbetsgivarna SKR och Sobona har tecknat avtal om trygghet och omställning inom kommuner och regioner. Avtalen ger stora möjligheter för den enskilda individen att få tillgång till yrkesutveckling och en stärkt ställning på arbetsmarknaden.

Hur många sektioner har Kommunal?

Kommunal har 240 sektioner – lokalkontor – över hela landet.

Vad är Sektionsföreträdare?

Sektionen - det lokala facket Förhandlingar inom avtal, lagar och samverkansavtal sköts av sektionens förtroendevalda på olika nivåer, från arbetsplatsombuden till sektionsföreträdare. Har du frågor om den egna arbetsplatsen, ditt medlemskap, lön, fackliga kurser med mera, ska du i första hand kontakta din sektion.

Vad är Kommunal se?

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar. Vi arbetar inom flera hundra yrken i kommuner, regioner och privat sektor. Tiotusentals av oss är dessutom fackligt aktiva på arbetsplatserna.

Hur vet jag om jag är med i Kommunal?

Kan jag bli medlem i Kommunal? Du som är anställd i kommun, landsting/region, kyrka, kooperativ, privat eller kommunalt bolag eller jobbar inom naturbruksområdet kan bli medlem i Kommunal. Oavsett om du arbetar enstaka arbetspass eller har en fast anställning så är du välkommen i Kommunal.

Vad gör facket Kommunal?

Kommunal har som uppgift att se till så att medlemmarna har en bra lön och att man mår bra på sin arbetsplats. Vi finns där när det gäller att förbättra arbetsvillkor och stöttar medlemmarna vid problem på arbetsplatsen. Kommunal är våra medlemmar och ju fler vi är desto mer kan vi påverka!