:

Hur många bondgårdar har Arla?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många bondgårdar har Arla?
  2. Hur många Arlabönder finns det i Sverige?
  3. Hur många anställda har Arla?
  4. Hur många mejerier har Arla?
  5. Hur många gårdar har Arla?
  6. Finns Arla bara i Sverige?
  7. Är Arla ett svenskt bolag?
  8. Hur många mejerier finns det i Sverige?

Hur många bondgårdar har Arla?

Tillsammans är vi 2 400 mjölkbönder i Sverige och totalt cirka 9 400 bönder i norra Europa. Chansen är stor att du har en Arlabonde nära ditt hem – sju av tio svenskar har en Arlagård som närmaste mjölkgård. Sedan 1915 har Arla i Sverige varit ett bondeägt kooperativ.

Hur många Arlabönder finns det i Sverige?

I Sverige finns det cirka 2 500 Arlabönder från Skåne i söder till Jämtland i norr, och sju av tio svenskar har en Arlabonde som närmsta bonde.

Hur många anställda har Arla?

Fotnot: Arla har cirka 19 000 anställda.

Hur många mejerier har Arla?

Arlas mejerier i Sverige Arla har idag 12 mejerier, framförallt i södra och mellersta Sverige.

Hur många gårdar har Arla?

Det handlar bland annat om smutsiga, skadade, sjuka och magra kor. 38 av de gårdarna levererar mjölk till Arla och djurägarna vid sex av de 210 gårdarna är förtroendevalda inom Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Finns Arla bara i Sverige?

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 400 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. I Sverige finns cirka 2 400 ägare.

Är Arla ett svenskt bolag?

innan fusionen med MD Foods 2000. Arla ek. ... var ett svenskt mejerikooperativ som fusionerades med den danska motsvarigheten MD Foods amba och blev Arla Foods amba den .

Hur många mejerier finns det i Sverige?

Exakt hur många mejerier som finns i Sverige tycks vara svårt att få en siffra på. Men en förkrossande majoritet av dem sysslar helt eller delvis med osttillverkning. Och på den förteckning som Ostforum har på sin hemsida finns totalt 139 mejerier.