:

Hur stor är skogsindustrin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor är skogsindustrin?
  2. Hur många sysselsätter skogsindustrin?
  3. Hur mycket skog exporterar Sverige?
  4. Hur mycket timmer exporterar Sverige?
  5. Hur stor är träindustrin i Sverige?
  6. Vad är skogsråvara?
  7. Hur många nya träd planteras i Sverige varje år?

Hur stor är skogsindustrin?

Skogsindustrin har cirka 70.000 medarbetare. 2016 omsatte svensk skogsindustri 222 miljarder kronor. Skogsindustrin står även för cirka 12 procent av Sveriges varuexport.

Hur många sysselsätter skogsindustrin?

Totalt sysselsätter skogsnäringen 115 000 personer i Sverige årligen. I flera län svarar skogsindustrin för 20 procent eller mer av industrisysselsättningen.

Hur mycket skog exporterar Sverige?

Exportvärde skogsindustriprodukter 2020 låg det totala exportvärdet på 145 miljarder kronor, en minskning med tre procent jämfört med året innan. Exportvärdet för massa minskade med drygt tio procent till 23,2 miljarder kronor. Sågade trävaror steg med åtta procent till 32 miljarder kronor.

Hur mycket timmer exporterar Sverige?

Sågade trävaror - produktion och handel Sveriges 140 sågverk exporterar nästan 19 miljoner kubikmeter trävaror.

Hur stor är träindustrin i Sverige?

Svensk sågverksindustri är världens tredje största exportör av barrträvaror och den sjätte största producenten. Samtidigt konsumeras mycket trä i svensk byggsektor och träförädlingsindustri. Europa är svensk sågverksindustris viktigaste marknad, med Storbritannien som särklassigt viktigaste land.

Vad är skogsråvara?

De flesta är bekanta med skogsprodukter som timmer, brädor, papper och ved. Men produkter från skogen kan vara så mycket mer. ... Det är produkter av skogsråvara som kan komma att se dagens ljus framöver. Vi står inför utmaningen att minska användningen av fossila råvaror för att bromsa klimatförändringen.

Hur många nya träd planteras i Sverige varje år?

Sommarkampanj 2019. Grönt är skönt, och bra för klimatet! Varje år planteras minst 380 miljoner träd i Sverige och 70 procent av Sveriges yta är täckt av växande skog.