:

Hur långt skjuter Archer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långt skjuter Archer?
  2. Vilken äldre kanon har haubitsen utvecklats ur?
  3. Hur långt kan en haubits skjuta?
  4. Hur många brigader behöver Sverige?
  5. Hur långt kan en kanon skjuta?
  6. Har haubitsen utvecklats ur?
  7. Hur långt kan man skjuta med en kanon?

Hur långt skjuter Archer?

Översikt av systemet. Med rätt ammunition kan Archer skjuta 50 kilometer. Sätt det i samband med något känt, som Uppland.

Vilken äldre kanon har haubitsen utvecklats ur?

Efter första världskriget räknades i allmänhet kanoner med eldrörslängd under 30 gånger kalibern som haubits. ... Ett mellanting mellan dragen och monterad haubits utvecklades av Bofors (Haubits 77) under början av 70-talet.

Hur långt kan en haubits skjuta?

Haubits 77 kan skjuta iväg 42 kg tunga granater upp till 27 km. Ammunitionen utgörs av spränggranat m/77 (42 kg) och drivladdningar som är förpackade i en hylsa av plast. Laddningarna förekommer i sex olika storlekar beroende på vilket avstånd som ämnas skjuta på.

Hur många brigader behöver Sverige?

Brigad är arméns största krigsförband och är ett offensivt förband som används för att spela en avgörande roll i kampen om att slå en motståndare som angriper vårt land. Idag utbildar vi två brigader, försvarsbeslutet innebär att vi framöver ska organisera ytterligare en mekaniserad och en reducerad motoriserad brigad.

Hur långt kan en kanon skjuta?

Enligt modern terminologi skall en kanon vara av kaliber 20 millimeter eller grövre (på automatkanoner har gränsen gått vid 13.2 millimeter i Sverige), ha ett eldrör som är längre än ungefär 40 gånger kalibern och huvudsakligen skjuta direkt på målet.

Har haubitsen utvecklats ur?

9. Little David [1940-talet] PLUS: Haubitsen utvecklades av amerikanerna inför den planerade landstigningen i Japan och var med sin kaliber på 91 centimeter historiens största.

Hur långt kan man skjuta med en kanon?

långt håll kunde bara någon grads skillnad i skjutvinkel göra att kanonen missade helt och hållet. – Kanonen kunde förstås skjuta väldigt långt, men förutsättningarna att träffa från 800-900 meters håll var dåliga. Jag tror att det var mycket, mycket svårt att träffa på avstånd över 100 meter, säger Torsten Lindh.