:

När byggdes NÄL sjukhus?

Innehållsförteckning:

  1. När byggdes NÄL sjukhus?
  2. När byggdes NÄL Trollhättan?
  3. När byggdes Uddevalla sjukhus?
  4. När stängde BB i Uddevalla?
  5. Hur gammalt är Uddevalla sjukhus?
  6. Hur stort är NÄL?
  7. Vilka verksamhetsområden finns inom akutsjukvården?

När byggdes NÄL sjukhus?

NÄL stod färdigt 1988 och var då en sammanslagning av sjukhusen i Trollhättan och Vänersborg.

När byggdes NÄL Trollhättan?

20 januari 1988 flyttade de sista patienterna från lasaretten i Vänersborg och Trollhättan till det nybyggda Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, som ligger vid kommungränsen mellan de två kommunerna.

När byggdes Uddevalla sjukhus?

Uddevalla Lasarett sett från nuv. Fjällvägen, med en äng och en häck i förgrunden. Lasarettet byggdes 1868-70 och tillbyggdes bl a 1907.

När stängde BB i Uddevalla?

1935-10-02 Byggnaden av B.B. vid Uddevalla lasarettet har passerat taklagsstadiet.

Hur gammalt är Uddevalla sjukhus?

1870 togs, hur som helst, ett nytt lasarett i bruk i Uddevalla, ungefär där det ligger i dag. Efter en stor ombyggnad nyinvigdes Uddevalla lasarett 1931. Man delade nu upp verksamheten på kirurgiska och medicinska huvudavdelningar.

Hur stort är NÄL?

Våra cirka 5 000 medarbetare erbjuder specialiserad vård inom många områden till invånarna i hela Västra Götalandsregionen. Våra patienter kommer i huvudsak från Fyrbodals fjorton kommuner samt Lilla Edet. NÄL är i huvudsak inriktad på akutsjukvård och Uddevalla sjukhus på planerad vård.

Vilka verksamhetsområden finns inom akutsjukvården?

Akutsjukvård och internmedicin är ett verksamhetsområde under snabb utveckling och förändring. Det omfattar prioritering, diagnostik och behandling av patienter med akuta sjukdomstillstånd. Akutmottagningen tar emot patienter med akuta sjukdomar och skador.