:

Vem äger apotek Kronan?

Innehållsförteckning:

  1. Vem äger apotek Kronan?
  2. När grundades Kronans Apotek?
  3. Vad är KD apotek?
  4. När bytte Kronans Droghandel namn?
  5. Vem äger Oriola?

Vem äger apotek Kronan?

Oriola Kronans Apotek/Parent organizations Oriola i korthet I Sverige äger Oriola Kronans Apotek, den tredje största apotekskedjan i landet. Oriola är noterat på Helsingfors fondbörs och huvudkontoret ligger i Esbo, Finland.

När grundades Kronans Apotek?

1907 Kronans Apotek/Founded I Sverige började verksamheten år 1907 när Kronans Droghandel AB grundandes i samband med avknoppningen av apoteket Kronan i Göteborg. Apoteket Kronans historien började för flera århundraden sedan: det etablerades under namnet Apoteket Strutsen år 1650 med tillstånd av kung Karl X.

Vad är KD apotek?

I och med apoteksmonopolets upphävande 2009 ombildades bolaget till KD Pharma i Mölnlycke, som bedriver läkemedelsdistribution, och Kronans Droghandel i Stockholm, som bedriver apoteksverksamhet. Kronans Droghandel gavs rätt att köpa 170 apotek och kedjan började verka 2010.

När bytte Kronans Droghandel namn?

I april i år köpte Kronans Droghandels ägare Oriola-KD apotekskedjan Medstop. Idag, den 2 december, blir de juridiskt sett ett och samma bolag.

Vem äger Oriola?

Apoteksverksamheten idag Företaget ägdes till 80% av Oriola Corporation och till 20% av Kooperativa Förbundet, KF. Från november 2012 ägs Kronans Droghandel Apotek AB till 100% av Oriola. VD är Anders Torell.