:

Vad räknas till Västra Götaland?

Innehållsförteckning:

  1. Vad räknas till Västra Götaland?
  2. Hur många sjukhus finns i VGR?
  3. Hur många semesterdagar VGR?
  4. Är VGR statligt?
  5. Var går gränsen för Västra Götaland?
  6. Är Västra Götaland en kommun?
  7. Vilket område är Västra Götaland?
  8. När får man ta ut Semestertimmar?
  9. Vad är ATK dagar?

Vad räknas till Västra Götaland?

Den 1 januari 1998 bildades Västra Götalands län genom en sammanläggning av Göteborgs och Bohus län, Skaraborgs län och Älvsborgs län. Länets regioner kan naturgeografiskt indelas i Västkusten med öppet landskap, skärgård, kala klippor, ädellövskog...

Hur många sjukhus finns i VGR?

Den norra delen av Hallands län och Västra Götaland bildar tillsammans Västra sjukvårdsregionen, en av sex sjukvårdsregioner i Sverige. Sahlgrenska Universitetssjukhuset ägs och drivs av Västra Götalandsregionen, men det har sin status som ett av totalt sju regionsjukhus i landet från Västra sjukvårdsregionen.

Hur många semesterdagar VGR?

Semester och utökad semesterrätt Från det år du fyller 40 år får du 31 semesterdagar och från det år du fyller 50 år får du 32 semesterdagar. Du får även följande semesterförmåner: betald semester redan ditt första anställningsår. behållna semesterdagar om du byter jobb inom Västra Götalandsregionen.

Är VGR statligt?

Regionalt utvecklingsuppdrag sedan 1999 Uppdraget att ansvara för den regionala utvecklingen i Västra Götaland har Västra Götalandsregionen haft sedan ett riksdagsbeslut 1999. Då var man tillsammans med Skåne de första regionerna att på försök ta över ansvaret från staten.

Var går gränsen för Västra Götaland?

Länet gränsar till Värmlands län, Örebro län, Östergötlands län (i Vättern), Jönköpings län och Hallands län. Länet gränsar också till Viken fylke i Norge. Länsgränsen går genom Sveriges två största insjöar Vänern och Vättern.

Är Västra Götaland en kommun?

Det finns 49 kommuner i Västra götaland län. Klicka på en kommun i listan till höger för att få detaljerad information om respektive kommun, samt tillhörande postorter.

Vilket område är Västra Götaland?

Västra Götalands län är ett av Sveriges län, beläget i sydvästra delen av landet, vid den norra och mellersta delen av Sveriges västkust och vars residensstad är Göteborg. Västra Götalandsregionen, tidigare Landstinget, har dock sin huvudort i Vänersborg.

När får man ta ut Semestertimmar?

För att betald semester måste du först ha tjänat in den under det som kallas intjänandeår . Året därefter kallas semesterår och löper från den 1 april till 31 mars nästa år. Då kan du ta ut betalda semesterdagar. Även om du inte har tjänat in någon semesterlön, har du nästan alltid rätt till semesterledighet.

Vad är ATK dagar?

ATK är utlagt i schema som gör att veckoarbetstiden förkortas. Det rör bland annat dagtid, tvåskift och treskift. För varje fullgjord arbetsvecka så läggs timmar eller delar av timmar in i TID-banken. Hur mycket detta är beror på hur mycket av den avtalade ATK som har lagts ut i schema.