:

Hur många jobbar på Nevs i Trollhättan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många jobbar på Nevs i Trollhättan?
  2. Hur många jobbar på Nevs?
  3. Hur går det för Nevs i Trollhättan?
  4. Hur många jobbar på Saab i Trollhättan?
  5. Har Nevs sålt några bilar?
  6. Vad gör man på Nevs?
  7. Vad gör dom på Nevs?
  8. Vem äger varumärket Saab?

Hur många jobbar på Nevs i Trollhättan?

300 personer varslas i Trollhättan och anledningen som ges är att Nevs vill avancera sin tekniska omställning. Totalt har man runt 650 personer anställda på fabriken i dag. – Vi vill jobba med framtidens mobilitet och då blir kontentan det här varslet, säger Jonas Hernqvist, presschef på Nevs.

Hur många jobbar på Nevs?

National Electric Vehicle Sweden

NyckelpersonerLiu Yongzhuo Styrelseordförande Stefan Tilk VD
BranschBiltillverkare
ProdukterElfordon
Antal anställda3 925 (2019)
Historia

Hur går det för Nevs i Trollhättan?

289 personer lämnar Nevs efter sommarens varsel Varselförhandlingarna hos elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan är nu avslutade, skriver lokala medier. Totalt kommer personalstyrkan att minska med 289 personer efter att 300 anställda varslades i augusti.

Hur många jobbar på Saab i Trollhättan?

För närvarande arbetar runt 6 300 anställda på Saab i Trollhättan, vilket kan jämföras med drygt 9 000 i slutet av 1999.

Har Nevs sålt några bilar?

Nevs har inte tillverkat en bil på snart ett decennium och tidigare i veckan kom beskedet att 300 personer varslas av totalt 650 anställda vid fabriken i Trollhättan. Mikael Wickelgren tror att chanserna till framgång kan handla om Xiaomi vill åt kunnandet att bygga fordon med kvalitetskänsla.

Vad gör man på Nevs?

Fakta om Nevs Nevs, National Electric Vehicle Sweden, grundades av den förra ägaren Kai Johan Jiang 2012 då hans företag NE Holding köpte biltillverkaren Saabs konkursbo. Företaget utvecklar elbilar, främst för den kinesiska marknaden.

Vad gör dom på Nevs?

Nevs utvecklar mobilitetslösningar, självkörande fordon och system för att manövrera dessa, men även system för bildelning. Nevs deltar i utvecklingen av två slags fordon, bilar utan ratt och bilar med ratt.

Vem äger varumärket Saab?

Den amerikanska biltillverkaren General Motors köper 50 procent av Saab Automobile och blir delägare. 2000: General Motors tar över hela Saab Automobile – Saab producerar inte längre bilar och är inte längre involverade i någon biltillverkning.