:

Kan man ha salt i poolen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha salt i poolen?
  2. Hur mäter man ledningsförmåga?
  3. Hur tillsätta salt i poolen?
  4. Vilken Saltklorinator är bäst?
  5. Hur fyller man på salt i poolen?

Kan man ha salt i poolen?

Salt tillsätts en gång, och när poolen har rätt salthalt behövs inget mer salt tillsättas. ... Då behövs det fyllas på med vanligt sötvatten och beroende på mängden vatten behöver man då även tillsätta nytt salt för att salthalten ska vara rätt. Vanligtvis fylls salt på någon gång per badsäsong.

Hur mäter man ledningsförmåga?

Principen för konduktivitetsmätning är att man mäter resistansen mellan två elektroder som man har nedsänkt i den aktuella vätskan, baserat på ohms lag där förhållandet mellan spänningen och strömmen ger resistansen. Om man går ett steg till, även konduktiviteten.

Hur tillsätta salt i poolen?

4 promille salt tillsätts i poolen. Minst en 40kg salt per 10 kbm när du startar upp systemet. Salthalten kontrolleras sen enkelt med teststickor. Saltet delas nu upp till klor automatiskt och man slipper tillsätta puckar eller granulat i vattnet.

Vilken Saltklorinator är bäst?

Vill du ha en saltklorinator med automatisk pH- och klorstyrning rekommenderas eXO iQ med Dual Link. OBS! Använd inte en saltklorinator om du har rostfria pooldetaljer eller bronspumpar utan använd endast detaljer av plast eller titan. Tänk också på att löpande kontrollera pH-värdet och klorhalten i ditt poolvatten.

Hur fyller man på salt i poolen?

Tänk på att även om vatten avdunstar och du fyller på vatten avdunstar inte salt. Så om du har rätt saltnivå i din pool, behöver du aldrig fylla på med mer. Fyll bara på med vatten när det avdunstar, och saltnivån kommer att förbli desamma.