:

Hur många heter Andrea i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många heter Andrea i Sverige?
  2. Var kommer namnet Andrea ifrån?
  3. Vad betyder namnet Andrew?
  4. Vad betyder ditt namn Amanda?
  5. Hur många heter Andrew?
  6. Hur många män heter Ida?
  7. Vilken dag har Ida namnsdag?
  8. Vad betyder Amanda namn?

Hur många heter Andrea i Sverige?

Det finns 8231 kvinnor som har förnamnet Andrea. Av dessa har 3841 namnet Andrea som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 1154 kvinnor med stavningen Andréa varav 531 har namnet Andrea som tilltalsnamn/ förstanamn.

Var kommer namnet Andrea ifrån?

Andrea betyder ”mirakel” eller ”miraklet”. Det är ett grekiskt namn som är bildat av ordet ”andros” som betyder människa.

Vad betyder namnet Andrew?

En engelsk form av det grekiska namnet Andreas som är bildat av ordet andros som betyder man, människa.

Vad betyder ditt namn Amanda?

Amanda är ett latinskt namn med betydelsen 'den älskvärda', en femininform till Amandus. Namnet blev under 1800-talet känt genom en diktargestalt hos Erik Johan Stagnelius.

Hur många heter Andrew?

En försvenskad form av namnet Andreas är Anders. Den kvinnliga motsvarigheten är Andrea. Den 31 december 2007 fanns det totalt 69 384 personer i Sverige med namnet Andy varav 43 283 med det som tilltalsnamn. År 20 pojkar namnet, varav 204 fick det som tilltalsnamn.

Hur många män heter Ida?

52 954 kvinnor heter Ida i förnamn. Av dessa har 28 637 Ida som tilltalsnamn. Snittåldern är 25.3 år. 12 män heter Ida i förnamn.

Vilken dag har Ida namnsdag?

Namnsdag 14 September. Alternativ stavning Idha, Iida. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Jungfrun. Ida är ett kvinnonamn av forntyskt ursprung och betyder den flitiga eller den verksamma.

Vad betyder Amanda namn?

Amanda är ett latinskt namn med betydelsen 'den älskvärda', en femininform till Amandus. Namnet blev under 1800-talet känt genom en diktargestalt hos Erik Johan Stagnelius. Namnet är ett av de populäraste dopnamnen under de senaste åren.