:

Hur många procent är analfabeter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många procent är analfabeter?
  2. Hur många procent av världens befolkning kan läsa?
  3. Hur många rika i Indien?
  4. Hur stor del av världens befolkning är analfabeter?
  5. Hur många kan läsa i Sverige?

Hur många procent är analfabeter?

Exakt hur många av dem som är analfabeter vet ingen – eftersom statistiskt underlag saknas. Sedan 2017 har antalet personer med låg eller ingen utbildning ökat från 9 700 personer till 15 700 personer, det är en ökning med 61 procent. I gruppen ingår också analfabeter helt utan utbildning.

Hur många procent av världens befolkning kan läsa?

När man tittar på läskunnigheten bland världens unga människor, som gått i skola medan millenniemålssatsningarna pågått, har effekten på läskunnigheten ändå varit enorm. Enligt Unescos rapporter har läskunnigheten bland 15-24-åringar under de senaste 20 åren ökat från 83% till 91%.

Hur många rika i Indien?

I Indien finns världens folkrikaste delstat, Uttar Pradesh, med 200 miljoner invånare....Indiens demografi[redigera | redigera wikitext]

Indiens demografi
Indiens befolkningspyramid
Befolkning 000 (2:a)
Befolkningstäthet500 inv./km² (2011)
Födelsetal18,2/1 000 invånare (2020)

Hur stor del av världens befolkning är analfabeter?

Drygt 770 miljoner vuxna människor i världen kan inte läsa en bok eller skriva sitt eget namn. Av dessa är över 60 procent kvinnor (4). Men problemet består inte bara i att flickor inte får lära sig läsa och skriva.

Hur många kan läsa i Sverige?

Sverige är bäst. Det visad en undersökning av läs- och skrivförmågan hos befolkningen i 24 länder. Men ändå klarar 25 procent av Sveriges vuxna befolkning inte att läsa och förstå en dagstidningsartikel om ett ämne, som de inte är välbekanta med.