:

Vad kostar p-piller över 25 år?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar p-piller över 25 år?
  2. Vad kostar p-piller Östergötland?
  3. Vad kan man ta istället för p-piller?
  4. Hur mycket betalar du för p-piller?
  5. Hur mycket kostar p-piller i Kronoberg?
  6. Hur ska akut p-piller användas?

Vad kostar p-piller över 25 år?

Preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat är kostnadsfria för unga till och med 20 år. För personer som fyllt 21 år se nedan. Även för preventivmedel som normalt används längre än ett år är egenavgiften vid expedition 100 kronor.

Vad kostar p-piller Östergötland?

För p-piller innebär detta en egenavgift på 25 kr per tremånadersperiod. För hormonella preventivmedel som är verksamma längre än ett år är egenavgiften max 100 kr per uttag.

Vad kan man ta istället för p-piller?

Preventivmedel utan hormoner

  • En kopparspiral innehåller inga hormoner. ...
  • Andra metoder som inte innehåller några hormoner är kondom, pessar och femidom. ...
  • Du kan använda p-appar och p-datorer för att räkna ut när det är som störst risk att bli gravid.

Hur mycket betalar du för p-piller?

  • Du som är mellan 18 och 25 år betalar 100 kronor per år för p-piller som ingår i läkemedelsförmånen. Är du äldre än så eller vill ha andra p-piller får du betala mer. Är du under 18 år är samma p-piller och andra preventivmedel gratis.

Hur mycket kostar p-piller i Kronoberg?

  • Är du 25 år eller yngre behöver du bara betala 100 kronor per år för p-piller som ingår i läkemedelsförmånen, för tre månader kostar det 25 kronor. Preventivmedel med längre effekt, så som spiral eller p-stav kostar 100 kronor. I Region Kronoberg är det även nedsatt pris på Nuvaring.

Hur ska akut p-piller användas?

  • Akut p-piller. Akut p-piller ska tas så fort som möjligt efter oskyddat samlag för bästa effekt. Akut p-piller är inte en preventivmetod som bör användas regelbundet. De ger heller inte samma skydd som vanliga p-piller eller spiral.