:

Är näringsdryck nyttigt?

Innehållsförteckning:

  1. Är näringsdryck nyttigt?
  2. Vem får förskriva näringsdryck?
  3. Är Fortimel en klar dryck?
  4. Vem kan dricka näringsdryck?
  5. Är Fortimel bra?

Är näringsdryck nyttigt?

Näringsdrycker innehåller både mycket energi och näring och används som ett komplement till den vanliga maten när man inte kan äta lika mycket som vanligt. ... Dessa kan vara bra i samband med vissa sjukdomar, vid sårläkning, efter operationer, eller om lusten till lagad mat är mindre än vanligt.

Vem får förskriva näringsdryck?

Nutritionsprodukter för barn Nutritionsprodukter till barn och ungdomar under 16 år förskrivs av specialistläkare. Det finns dietister både på vårdcentralen och inom specialistsjukvården. För att komma i kontakt med en dietist för barn krävs remiss från en läkare.

Är Fortimel en klar dryck?

Fortimel Jucy Energirik, klar näringsdryck. Lämplig för patienter som behöver tillskott av energi.

Vem kan dricka näringsdryck?

För personer som inte kan äta mat alls finns komplett näringsdryck/kosttillägg som i tillräcklig mängd kan användas som enda näringskälla. Det finns även näringsdryck som kan användas som komplement till det dagliga intaget av mat om det inte täcker hela ditt näringsbehov.

Är Fortimel bra?

Fortimel kan användas som ett värdefullt tillägg till den vanliga kosten när det är svårt att täcka näringsbehovet med vanlig mat på grund av din sjukdom eller under period av återhämtning från svår sjukdom. ... Anpassade vid sensoriska förändringar som kan uppstå i samband med sjukdom.