:

Varför kostar kollektivtrafiken?

Innehållsförteckning:

  1. Varför kostar kollektivtrafiken?
  2. Borde kollektivtrafiken vara gratis?
  3. Hur mycket kostar lokaltrafik per månad?
  4. Vad kostar en bussresa i Stockholm?
  5. Hur mycket kostar busskort varje månad?

Varför kostar kollektivtrafiken?

Biljetter och kontroll kostar för mycket På vissa orter krävs en massa kontroller, spärrar och liknande för att se till att alla betalar. Men bara att ha biljetter kostar också. Biljetterna ska tryckas och busschaufförer får ägna sig åt försäljning istället för att koncentrera sig på att köra.

Borde kollektivtrafiken vara gratis?

Även Pernilla Ericson anför klimatskäl och bilköer som argument till varför kollektivtrafiken bör vara gratis. Men fler bussresenärer är bara en välgärning för klimatet om de annars hade kört bil, om fler fotgängare och cyklister väljer att åka några hållplatser blir det ingen klimatvinst.

Hur mycket kostar lokaltrafik per månad?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.

Vad kostar en bussresa i Stockholm?

Höjda biljettpriser En 30-dagarsbiljett för vuxna kommer att kosta 830 kronor och för pensionärer, för studenter och ungdomar blir det nya priset 550 kronor. Med reskassa kostar en resa 30 kronor. I zonsystemet kostade en resa med reskassa över tre zoner 50 kr.

Hur mycket kostar busskort varje månad?

Barn/ungdom 198 SEK, Vuxen 396 SEK.