:

Hur mycket lägger kvinnor på mensskydd per år?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket lägger kvinnor på mensskydd per år?
  2. Hur mycket lägger en kvinna på mensskydd under sin livstid?
  3. Hur mycket lägger kvinnor på mens?
  4. Hur många bindor är det i ett paket?
  5. Hur mycket kostar det att producera mensskydd?

Hur mycket lägger kvinnor på mensskydd per år?

En kvinna lägger ungefär 100-150 kr/månadmensskydd. Det blir en summa på kronor per år. I genomsnitt har en kvinna mens i ungefär 45 år, vilket betyder att en kvinna då skulle betala mellan 54 000 och 81 000 kronor för mensskydd under sin livstid.

Hur mycket lägger en kvinna på mensskydd under sin livstid?

Enligt beräkningar Sveriges Television gjort blir det cirka 38.400 kronor under en livstid om man börjar räkna från när man är 12 år och 40 år framåt, vilket är ett genomsnitt, enligt 1177 Vårdguiden. Ett paket bindor som man kan köpa i en vanlig mataffär innehåller cirka 10–16 bindor och kostar cirka 25 kronor.

Hur mycket lägger kvinnor på mens?

Den genomsnittliga menstruerande personen använder ca 12,000 – 16,000 engångsbindor eller tamponger under en livstid, räknar vi om det i pengar så stiger summan rätt fort till enorma proportioner. Under en livstid så spenderar vi som har mens ungefär 25 000 kronor på mensskydd.

Hur många bindor är det i ett paket?

Tvättbara bindor 53 kr för 5 st Tvättbara bindor gör så att fler flickor och kvinnor i katastrofer och fattiga områden kan fortsätta leva sina liv som vanligt, även när de har mens. Paketet innehåller fem tvättbara bindor som går att återanvända under minst ett års tid.

Hur mycket kostar det att producera mensskydd?

för ca 150 milj. kr.