:

Är högskoleprovet bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är högskoleprovet bra?
  2. Hur mycket kostar högskoleprovet?
  3. Vad krävs för att få 1,9 på högskoleprovet?
  4. Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?
  5. Hur många poäng måste du ha på högskoleprovet?

Är högskoleprovet bra?

Det resultat du får på högskoleprovet kan aldrig försämra dina chanser att bli antagen till en utbildning. Ett högskoleprov med ett mindre bra resultat spelar därför ingen roll. ... Ett högskoleprov räknas bara om du är behörig till utbildningen, dvs. att du har läst ”rätt” kurser som krävs för att söka önskad utbildning.

Hur mycket kostar högskoleprovet?

  • Hur mycket kostar högskoleprovet? Det kostar 450 kronor att registrera sig till kommande högskoleprov. Det här kan man göra mellan de datum som ges för anmälan. Det går snabbt att betala med kreditkort som VISA och MasterCard och då får man också en bekräftelse på betalning på en gång.

Vad krävs för att få 1,9 på högskoleprovet?

  • Många attraktiva utbildningar har lägre antagningspoäng och då kan man ha betydligt fler fel på provet. För att få 1,9 på högskoleprovet måste du i genomsnitt ha 143 poäng, för 1,8 behöver du i genomsnitt ha 139 poäng, och för 1,7 så behövs i snitt 134 poäng. Det finns således ett ganska stort utrymme att komma in på en attraktiv utbildning.

Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

  • Till vissa utbildningar där betygskraven är höga, kan det vara bra om man har skrivit högskoleprovet för att kunna konkurrera om en plats. Ibland används provresultatet också för att skilja mellan sökande med samma meritvärde i betygsurvalet. Du behöver kolla hur antagningen görs för den utbildning du är intresserad av.

Hur många poäng måste du ha på högskoleprovet?

  • Sett till tidigare års normeringstabeller måste du i genomsnitt ha 147 av möjliga 160 poäng för att få 2,0 på högskoleprovet. Detta innebär att du i snitt endast får ha 13 fel på provet och att du alltid måste prestera bättre än övriga [95 %] av deltagarna.