:

Hur mycket el gör en villa av med?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket el gör en villa av med?
  2. Hur mycket olja förbrukar en villa?
  3. Hur mycket är El för en liten lägenhet?
  4. Vad är energiförbrukningen i en lägenhet i Sverige?
  5. Vad är Genomsnittlig energiförbrukning i en lägenhet?
  6. Vad är elkostnaden för en liten lägenhet?

Hur mycket el gör en villa av med?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Hur mycket olja förbrukar en villa?

En villa förbrukar 3,0 m^3 eldningsolja per år.

Hur mycket är El för en liten lägenhet?

  • Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, en normal energiförbrukning för en mindre lägenhet är ca 2000 kWh/år och en större bostad använder ca 5000 kWh/år. Schablonvärdena gäller bostäder som inte använder el för uppvärmning. Totalkostnaden för el per kWh är 251 öre/kWh (2,5 kr/kWh) för en liten lägenhet, ...

Vad är energiförbrukningen i en lägenhet i Sverige?

  • Energiförbrukningen i en genomsnittlig lägenhet i Sverige är cirka 12 000 kWh per år, varav 6 500 kWh är uppvärmning, 2 500 kWh är varmvatten, 2 500 kWh är hushållsel och resterande 500 kWh är tvätt och torkning. En genomsnittlig lägenhet med 2 personer gör av med cirka 240 kWh hushållsel per månad.

Vad är Genomsnittlig energiförbrukning i en lägenhet?

  • Lägenhet: Energiförbrukningen i en genomsnittlig lägenhet i Sverige är cirka 12 000 kWh per år, varav 6 500 kWh är uppvärmning, 2 500 kWh är varmvatten, 2 500 kWh är hushållsel och resterande 500 kWh är tvätt och torkning. En genomsnittlig lägenhet med 2 personer gör av med cirka 240 kWh hushållsel per månad.

Vad är elkostnaden för en liten lägenhet?

  • Totalkostnaden för el per kWh är 251 öre/kWh (2,5 kr/kWh) för en liten lägenhet, som en etta eller en mindre tvåa. Kostnaden är ca 2,15 kr/kWh i genomsnitt för en större lägenhet. Då inkluderas alla kostnader och är ett medelvärde av elnätsavgifter, energiskatter, medelvärde på elpris och moms. Den totala elkostnaden per år är med dessa ...