:

Vad händer med kartong?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med kartong?
  2. Hur sorterar man kartong?
  3. Var kastar man kartong?
  4. Är kartong nedbrytbart?
  5. Vad får man slänga i wellpapp?
  6. Vad är skillnaden mellan kartong och wellpapp?
  7. Hur sorterar man kontorspapper?
  8. Var kastar man papperskassar?
  9. Var kastar man tidningar?

Vad händer med kartong?

Själva återvinningen går till så att kartongen sönderdelas och slammas upp i vatten. Massan tvättas och rensas från föroreningar innan den används igen. ... Det är mycket vanligt att mellanskiktet i kartong är gjort av återvunna pappersfibrer.

Hur sorterar man kartong?

Med pappersförpackningar avser vi förpackningar av papper, kartong och wellpapp. Vid källsortering samlas alla dessa förpackningar i samma behållare på din miljöstation. Papperskassen som du burit pappersförpackningar i kan du också återvinna i denna behållare.

Var kastar man kartong?

som privatperson lämnar du dina pappersförpackningar på närmsta återvinningsstation (ÅVS). Om det blir mycket pappersförpackningar i ditt företag, verksamhet eller BRF så kan Stena Recycling hjälpa er med återvinningen.

Är kartong nedbrytbart?

Kartongen har en nedbrytbar barriär på båda sidor för att skydda glassen vid frysning och i fuktiga förhållanden.

Vad får man slänga i wellpapp?

Pappersförpackningar är förpackningar som fling-, juice-, mjölk- och yogurtkartonger. Wellpapp och pappersförpackningar lämnas på närmaste miljöstation eller läggs i behållare som finns utsatt på institutionen. Ta bort tejp och annat fastklistrat på wellpappen om möjligt.

Vad är skillnaden mellan kartong och wellpapp?

Skillnadenpapp, kartong och wellpapp Wellpapp är ett förpackningsmaterial med ett ytterskikt gjort av papper med ett eller flera vågiga mellanskikt. Papp och kartong är ett tjockt och styvt förpackningsmaterial av papper som inte har något vågigt mellanskikt.

Hur sorterar man kontorspapper?

I återvinningsbehållare för tidningar och returpapper lägger du dags- och veckotidningar, tidskrifter, kataloger (postorder-, telefon- och resekataloger), reklamblad, broschyrer, kontorspapper, skriv- och ritpapper och pocketböcker.

Var kastar man papperskassar?

Lämnas till: Återvinningsstation. Återvinningscentral. Kärl eller fack för pappersförpackningar.

Var kastar man tidningar?

Lämna dina tidningar på en återvinningsstation. Hos Förpacknings- och Tidningsinsamlingen hittar du adresser till återvinningsstationerna. Där kan du också se vilka förpackningar du kan lämna på vilken station, samt se uppgift om när en återvinningsstation töms och städas.