Vilken utbildning krävs för Behandlingsassistent?
Innehållsförteckning:
- Vilken utbildning krävs för Behandlingsassistent?
- Hur lång utbildning socialpedagog?
- Vad krävs för att jobba på HVB?
- Vad är en behandlingsassistent?
- Hur är det att plugga till socialpedagog?
- Vad krävs för socialpedagog?
Vilken utbildning krävs för Behandlingsassistent?
För dig som vill bli behandlingsassistent kan det vara ett bra val att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på gymnasiet. Det krävs sedan ofta någon form av eftergymnasial utbildning för att arbeta som behandlingsassistent eller behandlingspedagog.
Hur lång utbildning socialpedagog?
Utbildningen till socialpedagog är en yrkesutbildning som omfattar fyra terminer. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med människor med beroendeproblematik och/eller psykosociala problem. Du tycker det är intressant att förstå mänskliga processer och hur människor växer och utvecklas.
Vad krävs för att jobba på HVB?
Många som arbetar på HVB saknar den minst tvååriga eftergymnasiala utbildning som de enligt Socialstyrelsens allmänna råd bör ha [6]. Annan personal kan ha en längre akademisk utbildning, men sakna kunskap om de särskilda förutsättningarna för barn och unga på HVB.
Vad är en behandlingsassistent?
Som behandlingsassistent arbetar man med barn, ungdomar eller vuxna som behöver hjälp i sitt dagliga liv. Det kan exempelvis röra sig om funktionshinder, barn som mår dåligt beroende på sin hemmiljö eller ensamkommande flyktingbarn. Arbetet kan ske på ett behandlingshem, institution eller i någons hem.
Hur är det att plugga till socialpedagog?
Socialpedagogisk utbildning är en 2-årig yrkesutbildning för dig med intresse för människor, samhällsfrågor och kommunikation. Som socialpedagog är du med... Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med behandling inom området missbruk- och beroendeproblematik.
Vad krävs för socialpedagog?
För att söka Stadsmissionens utbildning till behandlingspedagog/socialpedagog krävs grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper. Specifikt innebär det: Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen, slutbetyg eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning.