:

Hur odlar man stjälkselleri?

Innehållsförteckning:

  1. Hur odlar man stjälkselleri?
  2. Hur odlar man blekselleri?
  3. Kan man frysa in Bladselleri?
  4. Hur odla Bladselleri?
  5. Hur skördar man stjälkselleri?

Hur odlar man stjälkselleri?

Sätt fröna direkt i brätten eller i en kruka redan i februari, men undvik att täcka med jord då dessa frön behöver ljus för att gro. Täck grodden med en plastpåse för att bevara fukten, och se till att hålla den konstant fuktig under hela sin groningstid, vilket brukar vara mellan två till tre veckor.

Hur odlar man blekselleri?

Stjälksellerin vill ha lucker välgödslad och mullrik jord. Den behöver extra näring under växtsäsongen. Vill man ha blekare och mjällare stjälkar kan man kupa upp hö, halm eller löv som skydd men det går också bra att bara ta bort de yttersta bladen vid skörd. Stjälksellerin odlas för sina blad och stjälkar.

Kan man frysa in Bladselleri?

Förvara blekselleri i plastpåse i kylen. Slå in den i papper och ställ i vatten om den slokar. Tillagad blekselleri går bra att frysa.

Hur odla Bladselleri?

Soligt någorlunda vindskyddat läge med en fuktighetshållande, lucker, mullrik och varm jord med hög kalkhalt, pH ca 7,0-7,5. Sådd och plantering. Blekselleri måste förkultiveras någon gång i februari - mars eftersom den har en lång utvecklingstid. När risken för frost är över sätts plantorna ut på friland.

Hur skördar man stjälkselleri?

AVSTÅND: Mellan plantorna 25-35 cm och mellan raderna 50-60 cm. SKÖRD: Vill man ha blekare och mjällare stjälkar eller en längre skördetid på hösten, kan man kupa upp hö, halm eller löv som skydd. Stjälksellerin tål inte många frostgrader och måste skördas, om den inte är skyddad, innan det blir alltför kallt.