:

Är det dyrt att byta generator?

Innehållsförteckning:

  1. Är det dyrt att byta generator?
  2. När ska man byta generator?
  3. Kan man byta generator?
  4. Hur byta generator?
  5. Varför går en generator sönder?

Är det dyrt att byta generator?

De undersökte kablar kring generatorn, alla var hela. När de knackade på generatorn med hammarskaftet började den ladda igen. Men efter nån minut slutade den ladda. De konstaterade generatorbyte och att allting landar på ca 14000 kr med ny generator, batteri och arbete.

När ska man byta generator?

Ett första tecken är svårigheter med att starta, vilket innebär att det krävs flera försök för att få igång motorn. Ett annat tecken är ett urladdande batteri. Om ett nytt batteri laddar ur strax efter installationen så beror det oftast på en trasig generator.

Kan man byta generator?

Att byta en bilgenerator bör utföras av en verkstad. En generator kan sitta trångt till i motorutrymmet och man måste mäta spänningen från den nya generatorn för att försäkra sig att den laddar rätt. Laddar generatorn fel så kan man skada bilens känsliga elsystem. Vi hjälper dig gärna med bytet av generatorn.

Hur byta generator?

En generator plockas isär , rengörs, testas och komponenter byts vid behov. Förslitningsdelar byts ut till 100%. Sluttestet av det kompletta aggregatet görs med modernaste testutrustning. 95% av alla generatorer levereras med fläkt- och remskiva.

Varför går en generator sönder?

Den vanligaste felorsaken till att en generator går sönder eller laddar för dåligt, är en för klen eller skadad batterikabel. Kontrollmät när generatorn laddar, på B+ och minus på generatorn och jämför med värdet på plus och minus på batteriet.