:

Vad är behörighet till tandsköterska?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är behörighet till tandsköterska?
  2. Hur är det att jobba som tandsköterska?
  3. Vilken utbildning har en tandsköterska?
  4. Vad tjänar en tandsköterska privat?
  5. Är det kul att jobba som tandsköterska?

Vad är behörighet till tandsköterska?

Tandsköterska blir du om du läser en eftergymnasial utbildning på yrkeshögskolan på 1,5 år. För att vara behörig till denna utbildning krävs grundläggande behörighet för högskolestudier. Om du är klar med grundskolan nu ska du alltså gå en gymnasieutbildning och det tar 3 år.

Hur är det att jobba som tandsköterska?

Tandsköterskor arbetar med att assistera vid undersökningar och behandlingar av patienter. De utför även en del självständiga behandlingar. Arbetet sker ofta i vårdteam med tandläkare och tandhygienister. Tandsköterskor arbetar även med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation.

Vilken utbildning har en tandsköterska?

Yrkeshögskoleutbildning till tandsköterska. Utbildningen är 65 veckor lång fördelad på drygt tre terminer (325 YH-poäng). Undervisningen genomförs bunden till studieorten och bedrivs på heltid vilket innebär skolförlagd tid upp till fem dagar i veckan.

Vad tjänar en tandsköterska privat?

Marknadslön för Tandsköterska Marknadslönen för tandsköterska ligger 2021 mellan 27 000 och 33 000 kronor per månad. Assisterar tandläkare, sterilarbete, röntgen, profylaktiska arbetsuppgifter, tandstensborttagning. Administration ingår i arbetet, såsom journalhantering, tidbokning och kallelser.

Är det kul att jobba som tandsköterska?

Vi utbildar och läser till Tandsköterska för vi vill göra ett bra jobb och ett vårdjobb där man gör skillnad, och vi gör ett fantastisk jobb. Det gör alla inom tandvården och hjälper personer med karies, sjukdomar och munproblematik. Vi har ett fantastisk arbete på många sätt det vill jag verkligen säga.