:

När kan man bli busschaufför?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man bli busschaufför?
  2. Vad kostar buss utbildning?
  3. Vad gör en busschaufför?
  4. Hur många timmar jobbar en bussförare?
  5. Vilken utbildning behöver man för att bli busschaufför?
  6. Vad kostar det att ta ett busskort?
  7. Vad kostar YKB utbildning buss?
  8. Hur är en bra bussförare?
  9. Hur mycket tjänar bussförare i timmen?

När kan man bli busschaufför?

Andra vägar för att bli bussförare: Har du fyllt 24 år, haft körkort B i minst 2 år kan du gå Arbetsmarknadsutbildningar. Som privatist: Har du fyllt 24 år kan du ta busskort som privatist på en trafikskola. Du kan också söka till bussföretagens egna bussförarutbildningar.

Vad kostar buss utbildning?

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Du bekostar själv läkarundersökningen för att få ditt körkortstillstånd (villkor för antagning). Kostnader för prov hos Trafikverket tillkommer. För mer information om Yrkesförare buss, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vad gör en busschaufför?

Bussförare kör buss enligt bestämda linjer och tidtabeller, har ansvar för säkerhet, ger service till passagerare, kontrollerar färdbevis och tar hand om gods som skickas med bussen.

Hur många timmar jobbar en bussförare?

En busschaufför får köra lagligt i 9 eller i undantagsfall 10 timmar på ett arbetspass. Men de har också annat arbete, till exempel olika transporter, lastning och urlastning. Gränsen för den totala arbetstiden är 15 timmar per dag. Eller 10 timmar vid nattarbete.

Vilken utbildning behöver man för att bli busschaufför?

Hur blir du bussförare?

  • Är du under 20 år, söker du fordons- och transportprogrammet på gymnasiet och väljer inriktning persontrafik. ...
  • Är du 21 år och har körkort B kan du söka YrkesVux eller Komvux. ...
  • Är du 21 år, har körkort B och har god körvana, kan du gå en arbetsmarknadsutbildning via Arbetsförmedlingen.

Vad kostar det att ta ett busskort?

Avgiften för körprov för behörighet D1 och D är 800 kronor (efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är kostnaden 1040 kronor). Avgiften för körprov för behörighet D1E och DE, är 1650 kronor (efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor).

Vad kostar YKB utbildning buss?

Att gå YKB grundutbildning på 140 timmar kostar ungefär 25 000 kronor.

Hur är en bra bussförare?

Om du tycker att det är kul att köra är det en bra egenskap. En annan bra egenskap hos bussförare är att vara social och tycka om att ha med människor att göra. Om du jobbar som bussförare och får problem med bussen tar du kontakt med trafikledningen på ditt företag för att få hjälp.

Hur mycket tjänar bussförare i timmen?

Ingångslönen som bussförare är 25 771 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 148:11 kronor per timme. Från och med är ingångslönen som bussförare 26 271 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 150:98 kronor i timmen.