:

Hur lång tid tar det att bli civilingenjör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att bli civilingenjör?
  2. Är det värt att plugga till ingenjör?
  3. Kan man bli civilingenjör genom att gå högskoleingenjör?
  4. Är det roligt att vara ingenjör?
  5. Vad krävs för att komma in på LTH?
  6. Kan man hoppa av civilingenjör efter högskoleingenjör?

Hur lång tid tar det att bli civilingenjör?

Utbildningen till civilingenjör omfattar 5 års studier och leder till en yrkesexamen på avancerad nivå. Ett alternativ är den kortare (3 år) och mindre teoretiskt inriktade högskoleingenjörsutbildningen (se det avsnittet).

Är det värt att plugga till ingenjör?

Sett över en livstid, vilken utbildning ger mest pengar i plånboken? ... – Precis som i den studie vi gjorde för fyra år sedan ligger civilingenjör bland topp fyra och är mer lönsam än de flesta andra utbildningar, säger Thomas Ljunglöf, utredare på Saco som tagit fram rapporten tillsammans med Linda Simonsen.

Kan man bli civilingenjör genom att gå högskoleingenjör?

Det finns inga garantier att få en civilingenjörsexamen efter högskoleingenjörsexamen+masterexamen. Garantiplats till masterprogram gäller endast för studenter som läser ett femårigt civilingenjörsprogram. Högskoleingenjörsstudenter som söker masterprogram konkurrerar med andra sökanden.

Är det roligt att vara ingenjör?

När man läser till ingenjör får man kunskap om hur man snabbt lär sig nya saker och om hur man löser problem. Det innebär att man är ganska flexibel och kan byta mellan flera olika ingenjörsjobb. Jag tycker att det är väldigt kul att jobba som ingenjör.

Vad krävs för att komma in på LTH?

Särskild behörighet

  • Matematik 3b eller 3c (eller Matematik C)
  • Naturkunskap 2* (eller Naturkunskap B)
  • Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2 (eller Samhällskunskap A)

Kan man hoppa av civilingenjör efter högskoleingenjör?

Det händer att folk hoppar av - ex. efter 3 år. Och även om man då kanske inte får just titel "högskoleingenjör" - så kan man många ggr ändå få ett jobb. I stället för att hoppa av kan man ansöka om "Studieuppehåll med platsgaranti".