:

När får man tillbaka hindersprövning?

Innehållsförteckning:

  1. När får man tillbaka hindersprövning?
  2. Hur snabbt kan man gifta sig i Sverige?
  3. Hur ansöker ni om hindersprövning?
  4. Vilken blankett får man vid hindersprövning?
  5. Hur ska ni ansöka om hindersprövning före vigseln?

När får man tillbaka hindersprövning?

Hur lång tid tar det att intygen? När du har gjort beställningen får du hem handlingarna inom 2 vardagar. Dessa måste signeras av er båda och postas till Skatteverket som utför hindersprövningen. Från och med att ni postar ansökan tar det vanligtvis 14 dagar tills ni får hem intygen.

Hur snabbt kan man gifta sig i Sverige?

Hindersprövning. Innan ett par kan gifta sig måste en prövning göras om det finns något hinder mot äktenskapet, så kallad hindersprövning. Prövningen görs av Skatteverket och ska begäras av personerna som ska gifta sig gemensamt. Hindersprövningen gäller för fyra månader framåt.

Hur ansöker ni om hindersprövning?

  • Så ansöker ni om hindersprövning. Ansök om hindersprövning genom att fylla i Skatteverkets blankett SKV 7880 och skicka eller lämna den till Skatteverket. Beroende på vilken anknytning ni har till Sverige kan ni behöva. personligen besöka Skatteverket vid ansökningstillfället.

Vilken blankett får man vid hindersprövning?

  • Vid hindersprövningen får man en blankett (klicka på bilden t.h. för att ladda ner eller skriva ut) där man intygar på heder och samvete att man är oförhindrad att ingå äktenskap. Skatteverket kontrollerar uppgifterna på blanketten mot sitt register. Hittar man inga hinder utfärdar man ett intyg om att hindersprövning ägt rum.

Hur ska ni ansöka om hindersprövning före vigseln?

  • Före vigseln – hindersprövning Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ni ansöker genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln.