:

När kan man köra bil efter korsbandsoperation?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man köra bil efter korsbandsoperation?
  2. När kan man gå i trappor efter knäoperation?
  3. Hur länge räknar man med rehabiliteringstid efter en knäprotesoperation?
  4. Vad är en knäprotesoperation?
  5. Hur påbörjas rehabilitering av knät efter meniskoperation?

När kan man köra bil efter korsbandsoperation?

Av trafiksäkerhetsskäl skall du inte köra bil de första 4 - 6 veckorna efter operation eller så länge knät smärtar när du trampar ned pedalerna. Du skall heller inte köra bil om du äter starka smärtstillande tabletter.

När kan man gå i trappor efter knäoperation?

När du går nedför trappan sätter du först ned kryckan och efter det ditt opererade ben – ”bästa benet uppåt och sämsta benet nedåt”! För att få med dig båda kryckorna gör som på filmen. Så fort du klarar att gå i trappan normalt går du över till det.

Hur länge räknar man med rehabiliteringstid efter en knäprotesoperation?

  • Man räknar oftast med en rehabiliteringstid på upp emot ett år efter en knäprotesoperation, men vissa kan känna sig bra betydligt tidigare än så.

Vad är en knäprotesoperation?

  • En knäprotesoperation innebär att man ersätter de skadade ledytorna i knät med konstgjorda ledytor. På den nedre delen av lårbenet fästs en ny ledyta av metall, och på underbenet fästs en yta av metall och en slityta eller hel yta av plast.

Hur påbörjas rehabilitering av knät efter meniskoperation?

  • Rehabiliteringsprocessen av knät efter en meniskoperation bör påbörjas i princip direkt. Det rekommenderas inte att skjuta upp rehabiliteringsvård och -träning eftersom detta kan innebära risker för knäets rörlighet. Vi svarar på några vanliga frågor om p-piller Orsaker till torra ögon under klimakteriet