:

Hur lång Reaktionssträcka har en förare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång Reaktionssträcka har en förare?
  2. Hur lång är bromssträckan?
  3. Hur lång är Reaktionssträckan om din reaktionstid är 1 sekund och du kör i 100km h?
  4. Hur lång är Reaktionssträckan om du kör i 45 km h?
  5. När blir bromssträckan längst?

Hur lång Reaktionssträcka har en förare?

Hur lång reaktionstid har en förare vanligtvis i en överraskande trafiksituation? Normalt har man cirka 0.5 – 1 sekund reaktionstid i överraskande situationer. Men det är många saker som påverkar din reaktionstid, som till exempel alkohol, trötthet och bromsberedskap. Läs mer om reaktionssträcka.

Hur lång är bromssträckan?

Typiska värden för bromssträckan på torr asfalt och utan dubb är: Från 90 km/h ca 40 meter och från 110 km/h ca 60 meter. På våt asfalt och utan dubb: Från 90 km/h ca 50 meter och från 110 km/h ca 75 meter.

Hur lång är Reaktionssträckan om din reaktionstid är 1 sekund och du kör i 100km h?

Hur lång är reaktionssträckan om jag kör i 100 km/h och har en reaktionstid1 sekund? För att enkelt räkna ut den ungefärliga reaktionssträckan, stryk nollan i hastigheten och multiplicera med 3: 100 km/h --> 10 * 3 = 30 meter.

Hur lång är Reaktionssträckan om du kör i 45 km h?

Lätt metod: Räkna ut reaktionssträckan Formel: Stryk sista siffran i hastigheten, multiplicera med reaktionstiden och multiplicera med 3.

När blir bromssträckan längst?

Väglag: Det bästa väglaget, där bromssträckan är kortast, är torr asfalt. Om det däremot är halt väglag, som till exempel is på vägen, blir bromssträckan längre. Däckens grepp: Om däcken är slitna får de sämre grepp och bromssträckan blir längre.