:

Vilken längd sup-bräda?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken längd sup-bräda?
  2. Hur snabbt går en SUP?
  3. Vilket tryck i SUP?
  4. Vad är SUP bräda?
  5. Hur står man på en paddleboard?
  6. Vilken SUP ska jag välja?

Vilken längd sup-bräda?

Hårda SUP-brädor finns också i flera tjocklekar och längder som påverkar bärigheten. De vanligaste längderna är 10.8, 11.6 och 12.6. För paddlare över 85 kg bör man välja en sup med längden 12.6. Olika typer av brädor och olika storlekar har varierande bärighet.

Hur snabbt går en SUP?

Känslan att glida fram ljudlöst på spegelblankt vatten eller att fånga en våg när det blåser 14 meter per sekund. Med en så kallad SUP-bräda kan du vara ute på vattnet oavsett väder och vind. På kort tid har SUP blivit enormt populärt, antingen som träningsform eller sommaraktivitet med hela familjen.

Vilket tryck i SUP?

⁃ Billiga brädor går heller inte att pumpa särskilt hårt, till högt tryck. 15 psi är ett vanligt förekommande maxtryck på de lågprisbrädor vi sett. Lustigt nog tycker vi att ”luftmadrasskänslan” i SUP:en, när den inte längre hänger ner i mitten där du står, börjar avta först vid 15 psi.

Vad är SUP bräda?

SUP – Stand Up Paddle Boarding – är en vattenbrädsport där man står upp på brädan och paddlar med en enbladig paddel. ... De vanligaste all-round brädorna är väldigt stabila, vilket gör det lätt att komma igång med paddlingen och så fort du blir säker på brädan kan du paddla i alla typer av vatten.

Hur står man på en paddleboard?

Nästan alla SUP-brädor har ett handtag i mitten som markerar var du ska stå. Det här riktmärket gäller både när du står på knä och på fötter. Placera knäna parallellt på brädan och titta framåt. Ta tag i paddeln och börja paddla ut.

Vilken SUP ska jag välja?

Det finns en annan aspekt som man även bör ta hänsyn till, nämligen vikt. Allt är relativt. En person som som vill ha en glidarsup och väger 90 kg behöver en större SUP, exempelvis runt 11 fot eller längre. En lättare person runt 60kg klarar sig på en SUP som är runt 1-2 fot kortare.