:

Hur lång tid tar en transport från Kina?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar en transport från Kina?
  2. Hur fraktas saker från Kina?
  3. Vad kostar en 40 fots container från Kina?
  4. Vad kostar det att skicka en container till Kina?
  5. Kan man få paket från Kina?

Hur lång tid tar en transport från Kina?

Sjöfrakt som idag är den vanligaste transportmetoden mellan Kina och Europa tar drygt tre gånger så lång tid, ca 45 dagar, för samma sträcka. Där andra transportmedel kräver att godset är färdigpackat och redo ibland mer än en vecka innan frakten påbörjas är lastbilen ett mer flexibelt alternativ.

Hur fraktas saker från Kina?

Flyg och båt, paketet flygs först en sträcka och därefter fraktas det med båt. Båt, containertransport, frakttiden varierar men tar upp till 3 månader. Därefter får du en avi där du förutom information om avsändare och leveransadress även skall precisera allt innehåll till antal, nettovikt och värde.

Vad kostar en 40 fots container från Kina?

Mellan tummen och pekfingret så kostar en 40″ 20-25kkr. Sjöfrakten tar c:a 4-5 veckor, räkna med att godset kan bli liggande i Kina en månad om det inte kommer iväg innan det kinesiska nyåret.

Vad kostar det att skicka en container till Kina?

Efter senhösten har priserna fortsatt stiga och en container på 40 fot ligger numera på 9 000–11 000 dollar – en ökning uppemot 500 procent.

Kan man få paket från Kina?

PostNords momshanteringsavgift är i dessa fall 75 kronor, inklusive moms. Men för vissa varor, exempelvis kosttillskott, finns särskilda regler som gör att tull ska betalas även om värdet är under 1 600 kronor. I dessa fall måste PostNord upprätta både en moms- och en tulldeklaration.