:

Hur länge gäller rostskyddsgaranti?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge gäller rostskyddsgaranti?
  2. Vad menas med rostskyddsgaranti?
  3. Vad är genomrostning?
  4. Vad är chassikomponenter?
  5. Vad ingår i Volvo Selekt?

Hur länge gäller rostskyddsgaranti?

De flesta av biltillverkarna erbjuder rostskyddsgaranti i 12 år. Men i praktiken är den värdelös, eftersom rostskadorna som uppkommer på bilarna – särskilt i vårt klimat – sällan eller aldrig omfattas av garantin.

Vad menas med rostskyddsgaranti?

Rostskyddsgarantin från biltillverkaren är ofta lång, 12 år, men gäller vid få typer av skador och bara inifrån kommande rost, vilket sällan är fallet. Trots synlig rost tvingas verkstäderna ofta neka kunderna rostskyddsgaranti, enligt Motormännen.

Vad är genomrostning?

Genomrostning betyder att den berörda kaross- eller chassidelen fått ett genomgående hål som orsakats av rost inifrån eller underifrån till följd av ett tillverkningsfel eller materialfel. Rostskyddsgarantin gäller i hela världen, men avvikelser kan förekomma i vissa länder.

Vad är chassikomponenter?

Chassidelar på Skruvat Bland de viktigaste faktorerna är bilens axelsystem och hjulupphängning. ... En krängningshämmare hjälper till att stabilisera framvagnen och/eller bakvagnen på din bil och kallas även stabstag i folkmun. I sortimentet har vi en mängd olika länkarmar (kallas även bärarm).

Vad ingår i Volvo Selekt?

Med Volvo Selekt får du samma garantier som då bilen var ny – 24 månader eller 3 000 mil. * Dessutom ingår Volvo Assistans, d.v.s. vägassistans med fri hjälp dygnet runt, i 24 månader. *För att garantin ska gälla måste service ske på auktoriserad Volvo-verkstad enligt bilens serviceintervaller.