:

Hur många timmar om året jobbar en lärare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många timmar om året jobbar en lärare?
  2. Hur räknas undervisningstid?
  3. Hur många semestertimmar får du spara på semestern?
  4. Har du maximalt 25 sparade semesterdagar?
  5. Hur många semesterdagar får du när du fyller 40?

Hur många timmar om året jobbar en lärare?

Totalt sett arbetar alltså en lärare 40 timmar i veckan utslaget på hela året. Precis som de flesta andra yrkesverksamma. Den här anställningsformen heter ferietjänst. Eftersom elever endast går i skolan delar av året är det i dagsläget den anställningsform som passar bäst för lärare.

Hur räknas undervisningstid?

Elever som läser på nationella program i gymnasieskolan har rätt till en garanterad undervisningstid. För de högskoleförberedande programmen innebär det minst 2 180 undervisningstimmar om 60 minuter och för yrkesprogrammen minst 2 430 undervisningstimmar om 60 minuter.

Hur många semestertimmar får du spara på semestern?

  • Antalet sparade semestertimmar får inte överstiga 180. Du som har en anställning med uppehållsreglering får normalt inte själv bestämma när semestern ska tas ut. Semestern är förlagd till de första 45 dagarna av sommarledigheten.

Har du maximalt 25 sparade semesterdagar?

  • Du får dock maximalt ha 25 sparade semesterdagar.

Hur många semesterdagar får du när du fyller 40?

  • I så fall får du 31 semesterdagar när du fyller 40 och 32 semesterdagar när du fyller 50. Du måste ta ut minst 20 semesterdagar varje år och spara maximalt fem till ett annat år. Du får dock maximalt ha 25 sparade semesterdagar.