:

När Rundstickan är för lång?

Innehållsförteckning:

  1. När Rundstickan är för lång?
  2. Hur lång rundsticka till mössa?
  3. Hur långa Rundstickor finns det?
  4. Hur många maskar behövs för att göra en mössa till vuxen?
  5. Hur lång ska en mössa vara?

När Rundstickan är för lång?

Ju fler maskor, desto längre sticka. Den bör dock inte vara så lång att maskorna sträcks ut när de fogas ihop till en ring. Generellt kan man säga att stickan bör vara cirka 10-15 cm kortare än omkretsen på arbetet. Rundstickan används framför allt till större arbeten, som till exempel en tröja.

Hur lång rundsticka till mössa?

Att välja längd: Du väljer längd utifrån storleken på ditt arbete. En 40 cm lång rundsticka kan användas till mössa, halsringningar, babyplagg och ärmar – medan 60 och 80 cm fungerar bättre till större plagg som jumprar sjalar och koftor.

Hur långa Rundstickor finns det?

Rundstickor används för rundstickning – som namnet antyder – men det går också utmärkt att sticka av och an med dem. Många föredrar rundstickor, eftersom de är skönare för axlar och armar, och maskorna åker inte av rundstickor lika lätt. Rundstickorna varierar i längd från xx cm upp till 120 cm.

Hur många maskar behövs för att göra en mössa till vuxen?

Sticka till mössan känns lagom lång och minska och maska av. En annan modell med lite häng är rätstickad på längden. Lägg upp så många maskor som behövs för att det ska bli 30 cm. Sticka rätstickning i 48 - 50 cm.

Hur lång ska en mössa vara?

8 Sticka runt tills mössan är lagom hög, en vuxen kan behöva 18 - 20 cm beroende på om det är ett tunt eller ett grövre garn. Nederkanten ska rulla sig och det går åt lite fler centimeter om mössan är lite tjockare. Prova gärna mössan när ca 10 cm har stickats och se till att den sitter bra.