:

Hur länge är man sjukskriven efter Knäprotesoperation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge är man sjukskriven efter Knäprotesoperation?
  2. Hur länge räknar man med rehabiliteringstid efter en knäprotesoperation?
  3. Hur länge är normal sjukskrivning i arbeten?
  4. Vad är en knäprotesoperation?
  5. Hur lång är sjukskrivningen för dig?

Hur länge är man sjukskriven efter Knäprotesoperation?

Sjukskrivning och rehabilitering Rehabiliteringsperioden efter en knäoperation är individuell. En snabb förbättring sker de första två till tre månaderna efter operation och sjukskrivning anpassas efter varje individs behov, allt från tre veckor till flera månader.

Hur länge räknar man med rehabiliteringstid efter en knäprotesoperation?

  • Man räknar oftast med en rehabiliteringstid på upp emot ett år efter en knäprotesoperation, men vissa kan känna sig bra betydligt tidigare än så.

Hur länge är normal sjukskrivning i arbeten?

  • I lätta arbeten där du inte belastar leden, det vill säga arbeten där du mestadels sitter, är normal sjukskrivning totalt en till två månader. I måttligt tunga arbeten är normal sjukskrivning två till sex månader. Hur stor del av dessa tider som är trekvarts, halv och kvarts sjukskrivning varierar.

Vad är en knäprotesoperation?

  • En knäprotesoperation innebär att man ersätter de skadade ledytorna i knät med konstgjorda ledytor. På den nedre delen av lårbenet fästs en ny ledyta av metall, och på underbenet fästs en yta av metall och en slityta eller hel yta av plast.

Hur lång är sjukskrivningen för dig?

  • Mycket beror som sagt på vilket arbete du har, men ungefär så här brukar det se ut om du är frisk för övrigt och läkningen går som den ska: I lätta arbeten där du inte belastar leden, det vill säga arbeten där du mestadels sitter, är normal sjukskrivning totalt en till två månader.