:

Vad ska man ha för HDMI kabel?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man ha för HDMI kabel?
  2. Vilken HDMI-kabel till soundbar?
  3. Vilken HDMI-kabel till Apple TV 4K?
  4. Vilken HDMI-kabel till EARC?
  5. Kan man skarva en HDMI kabel?
  6. Hur mycket är en HDMI Standard-kabel?
  7. Vilka HDMI-kablar kan du använda?
  8. Vad krävs för att överföra en HDMI 1.4-källa i 120 Hz?
  9. Vad är HDMI Standard med nätverk?

Vad ska man ha för HDMI kabel?

En HDMI kabel som kan leverera 18 Gbps eller mer kommer i de flesta fall att fungera bra, men har man en bra tv som har högre uppdateringsfrekvens än 60 Hz, exempelvis 120 Hz vid 4k rekommenderar vi att man satsar på en HDMI kabel som kan leverera 48 Gbps för optimal spelupplevelse.

Vilken HDMI-kabel till soundbar?

De flesta Samsung TV-apparater stöder HDMI-funktionen som heter Audio Return Channel. HDMI ARC är utformad för att minska antalet kablar mellan din TV och ett externt hemmabiosystem eller en soundbar.

Vilken HDMI-kabel till Apple TV 4K?

Kontrollera HDMI-kabeln 4K-video, speciellt HDR10 och Dolby Vision, kräver en HDMI-kabel som är kompatibel med dessa format. Apple rekommenderar HDMI-kablar som är märkta med ”Compatible Dolby Vision” då de har testats med Apple TV 4K och flera TV-apparater. Ett exempel är Belkin Ultra High Speed HDMI.

Vilken HDMI-kabel till EARC?

EARC är en funktion som implementeras i den senaste HDMI 2.1-specifikationen, den största fördelen är att den avsevärt förbättrar bandbredden och hastigheten.

Kan man skarva en HDMI kabel?

Skarva två HDMI-kablar. Med denna skarv är det möjligt att sammanfoga två HDMI-kablar med varandra och på så sätt skapa en längre kabel. Tänk på att detta inte kan ske obegränsat eftersom en viss signalförlust sker.

Hur mycket är en HDMI Standard-kabel?

  • En HDMI Standard-kabel kan visserligen klara mer än 2,25 Gb/s, men det finns inget krav som säger att den måste kunna det. Det innebär att vissa HDMI Standard-kablar klarar att överföra Full HD-upplöst video felfritt medan andra inte gör det. Det beror både på hur ”överdimensionerad” HDMI Standard-kabeln är och hur lång den är.

Vilka HDMI-kablar kan du använda?

  • Kontakter. Det finns tre olika kontakter som HDMI-kablar kan använda. De kallas vanligtvis HDMI, Mini-HDMI och Micro-HDMI. De tekniska namnen för samma kontakter är HDMI typ A, HDMI typ C respektive HDMI typ D. HDMI typ A, typ C och typ D (sett från vänster).

Vad krävs för att överföra en HDMI 1.4-källa i 120 Hz?

  • Den första generationens HDMI High Speed-kablar måste enligt standarden kunna överföra 10,2 Gb/s. Det räcker för att överföra den mest svåröverförda signalen som en HDMI 1.4-källa kan skicka. Det är alltså tillräckligt för både Full HD-upplöst video i 120 Hz och Ultra HD 4K-upplöst video i 30 Hz.

Vad är HDMI Standard med nätverk?

  • Kablar 1 HDMI Standard 2 HDMI Standard med nätverk (with Ethernet) 3 HDMI High Speed 4 HDMI High Speed med nätverk (with Ethernet) 5 HDMI Ultra High speed