:

Vilken längd på Expander?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken längd på Expander?
  2. Hur funkar Betongexpander?
  3. Vilken skruv till syll?
  4. Hur använder man Ankarmassa?
  5. Vad är en Spikplugg?
  6. Hur får man ut en Expanderbult?

Vilken längd på Expander?

Pinnexpander med dimension M12 och längd 120 mm skall borras med 12 mm och med ett håldjup på 95 mm. Montagedjupet blir då 80 mm med en minsta tjocklek på betongen om 150 mm. Den praktiska lastförmågan för denna typ av pinnexpander i K25 är 10 kN.

Hur funkar Betongexpander?

Betongexpander för genomsticksmontage. När muttern spänns dras konan upp i clipset och expanderar mot borrhålsväggen. FBN II i A4 är för utomhusbruk och fuktiga miljöer. GS versionen med stor bricka är speciellt lämplig för träkonstruktioner och rektangulära hål.

Vilken skruv till syll?

Fäst syllen med betongskruv i de förborrade hålen. Skruvens längd ska minst två gånger brädans tjocklek. Vanligtvis är syllen 45 mm tjock, då är det lämpligt att använda en 8,0 x 90 mm betongskruv.

Hur använder man Ankarmassa?

Så fungerar ankarmassa

  1. Borra hål och blås rent i hålet. Hålets diameter anpassas efter bulten.
  2. Klicka ut lite massa så att de två komponenterna blandas från början.
  3. Fyll hålet med massan tills det saknas någon cm. Ta endast ett hål i sänder.
  4. Tryck in bulten. Ta bort massa som pressas ut och låt massan härda.
BE

Vad är en Spikplugg?

Avsedd för montering av reglar, socklar, skåp, köksinredningar m m i lättbetong, tegel, hålsten m m. Spikplugg monterar du mycket enkelt. Borra, slå in med hammare och montaget är klart. Vill du lossa pluggen, skruvar du bara ut spiken med en skruvmejsel.

Hur får man ut en Expanderbult?

Jag brukar bara ta en hammare och slå dom några gånger i sidled då brukar dom smälla av strax under ytan på väggen/golvet sedan en smäll med någon typ av dorn ner i hålet.