:

Hur låter T Rex?

Innehållsförteckning:

  1. Hur låter T Rex?
  2. Hur ser en dinosaurie?
  3. Hur såg dinosaurierna ut på riktigt?
  4. Hur många T Rex har hittats?
  5. Hur lät dinosaurier?
  6. Var bor dinosaurien?

Hur låter T Rex?

De här resultaten visar att Tyrannosaurus rex troligen inte gav ifrån sig några kraftfulla ryt utan det blev som mest ett kusligt, mullrande ljud. – Det låter nästan lite mesigt, men man måste nog kunna känna ljudet i marken också, inte bara höra. Det är som att se en rockkonsert på tv.

Hur ser en dinosaurie?

Coelophysis hade lång smalt huvud med stora, framåtvända ögon som gav ett bra stereoseende. Troligen använde denna snabba och smidiga dinosaurie synen när den jagade sina byten, främst mindre ryggradsdjur. Tänderna var typiska för köttätande dinosaurier, svagt böjda med sågtandade kanter.

Hur såg dinosaurierna ut på riktigt?

När man först skulle beskriva dinosaurierna trodde man att de såg ut som stora ödlor eller krokodiler. De fick därför namnet dinosaurier, vilket betyder "fruktansvärda ödlor". Nu vet man att de var smidiga djur. Många gick på två ben och var väldigt snabba.

Hur många T Rex har hittats?

Sedan tidigare vet man att arten existerade i cirka 2,5 miljoner år, eller motsvarande 127 000 generationer. Det totala antalet djur som funnits blir då, enligt forskarna, cirka 2,5 miljarder. I dag finns det 32 någorlunda kompletta tillika välbevarade fossil från vuxna tyrannosaurier som paleontologerna har upptäckt.

Hur lät dinosaurier?

Dinosaurier hade inte stämband så som vi och andra däggdjur har, utan deras röstorgan liknar mer en stor fågels. Det är alltså orimligt att tro att de skulle ryta som lejon eller vråla som stora apor. De verkar snarare ha kuttrat, och de gjorde det med stängd mun.

Var bor dinosaurien?

USA är det enskilda land där man hittat flest dinosauriefossil, dock har det även gjorts en mängd fynd i södra Kanada. Nordamerika var några av de mest kända dinosauriernas hemvist – som till exempel Tyrannosaurus, Triceratops, Diplodocus, Brachiosaurus och Stegosaurus.