:

Vad visar Antagningsstatistik?

Innehållsförteckning:

  1. Vad visar Antagningsstatistik?
  2. Hur många kom in på universitet?
  3. Hur ser man tidigare Antagningspoäng?
  4. När uppdateras Antagningsstatistik?
  5. Hur många sökte till Umeå universitet?

Vad visar Antagningsstatistik?

Antagningsstatistik ger en ungefärlig bild av hur stor chans du har att komma in på den utbildning du vill gå. Statistiken visar den lägsta antagningspoängen i varje urvalsgrupp tidigare år. Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Hur många kom in på universitet?

När anmälan på Antagning.se stängde vid midnatt hade drygt 419 000 personer anmält sig till höstens högskoleutbildningar – en ökning med tre procent eller drygt 12 000 personer jämfört med det tidigare anmälningsrekordet från höstterminen 2020.

Hur ser man tidigare Antagningspoäng?

Om du vill se vilken antagningspoäng som har krävts under tidigare terminer för att komma in på en viss utbildning, kan du titta på antagningsstatistiken i Hitta och jämför utbildningar på Studera.nu.

När uppdateras Antagningsstatistik?

Antagningsstatistiken är användbar för dig som vill ha en översikt av hur antagningsstatistik och antagningspoäng har förändrats över tid. Utbudet av kurser uppdateras dagligen från Skolverkets databas, antagningsstatistiken uppdateras i samband med att den blir tillgänglig hos UHR.

Hur många sökte till Umeå universitet?

Fler söker i första hand. Av de sökande har sammanlagt 31239 personer i första hand sökt till Umeå universitets program och kurser. Av dessa är det 11113 personer som har sökt programutbildning, vilket är en ökning med 4,4 procent jämfört med föregående år.