:

Hur länkar man en fil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länkar man en fil?
  2. Kan inte bryta länk i Excel?
  3. Vad är externa referenser?
  4. Hur länkar jag till en mapp?
  5. Hur tar man bort länkar?

Hur länkar man en fil?

Tryck på Ctrl+K. Du kan också högerklicka på texten eller bilden och klicka på Länk på snabbmenyn. I rutan Infoga hyperlänk skriver eller klistrar du in din länk i rutan Adress. Obs!: Om du inte ser rutan Adress bör du kontrollera att Befintlig fil eller webbsida är markerat under Länka till.

Kan inte bryta länk i Excel?

Bryta en länk

  1. Klicka på Redigera länkar i gruppen Anslutningar på fliken Data. Obs!: Kommandot Redigera länkar är inte tillgängligt om filen inte innehåller länkad information.
  2. Klicka på länken som du vill bryta i listan Källa. ...
  3. Klicka på Ta bort länk.

Vad är externa referenser?

Externa länkar är hänvisningar till webbsidor utanför Wikipedia som innehåller material som kan ge en fördjupad förståelse för artikelns ämne, men vars innehåll inte lämpar sig att inkludera i artikeln. ... En tumregel är maximalt tre eller fyra externa länkar (undantaget sådana som går till Wikipedias systerprojekt).

Hur länkar jag till en mapp?

Du skapar en symbolisk länk till en fil eller mapp genom att markera filen eller mappen som du vill skapa en länk till. Välj Redigera -> Skapa länk. En länk till filen eller mappen läggs till i den aktuella mappen. Du kan också fånga objektet som du vill skapa en länk till och sedan hålla ned Control + Skift.

Hur tar man bort länkar?

Ta bort alla hyperlänkar samtidigt

  1. Markera alla celler som innehåller hyperlänkar eller tryck på Ctrl+A för att markera alla celler.
  2. Högerklicka och klicka sedan på Ta bort hyperlänkar.