:

Hur får man hästen att gå i piaff?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man hästen att gå i piaff?
 2. Hur tränar man en dressyrhäst?
 3. Hur lär man hästen ökad trav?
 4. Vad är piaff och passage?
 5. Hur tränar man en hopphäst?
 6. Hur tränar man hästens bakben?
 7. Hur tränar man ökad trav?

Hur får man hästen att gå i piaff?

Att vänja hästen vid att både skritta och trava långsamt utan att för den skull takten blir långsam(mare) tycker vi är superviktigt. Vi börjar tidigt och i detta, det allra första steget mot piaff, finns inga krav på energi eller samling.

Hur tränar man en dressyrhäst?

Din häst blir inte en bättre dressyrhäst bara för att du sitter i ridhuset och trimmar varje dag....För att få en allsidig träning av hästen kan man använda sig av en rad olika aktiviteter, som exempelvis:

 1. Longering eller tömkörning.
 2. Markarbete/dressyrträning.
 3. Hoppning.
 4. "Road walks"
 5. Klättring.
 6. Galoppjobb.

Hur lär man hästen ökad trav?

Man ska kunna göra små ökningar. Det viktiga är att hur man än ökar, ska hästen vara i balans och komma tillbaka i balans i ett mjukt tempo. Det går även att stämma av tempoväxlingarna på volt. – På volt kan man flytta undan hästen om man har en häst som springer undan lite för att komma åt med benet.

Vad är piaff och passage?

Om piaff och passage I passage rör sig hästen i en mycket samlad, eleverad taktfast trav, med förlängt svävmoment och tydlig kadens. Den karaktäriseras av ett stort engagemang av bakbenen med ökad böjning i bakbenens leder och med elasticitet i rörelsen. Benparen lyfts och återvänder till marken växelvis med jämn rytm.

Hur tränar man en hopphäst?

Att rida ut, klättra, skritta och trava långsamt på hårdare vägar (roadwork) och även att galoppera hästen på bra underlag är viktiga ingredienser i en allmän grundträning. Då får du en häst som tycker att det är roligare att arbeta och där chanserna ökar för att den håller sig frisk.

Hur tränar man hästens bakben?

Det finns flera sätt att stärka hästens bakdel på.

 1. Klättring.
 2. Gymnastikhoppning.
 3. Galoppfattningar.
 4. Övergångar.
 5. Ryggningar.
 6. Laterala rörelser.

Hur tränar man ökad trav?

Steget ska längas så hästen måste skjuta på bakifrån, inte släpa bakbenen efter sig. Detta står skrivet i TR om ökad trav. "Hästen ska vinna så mycket mark som möjligt. Utan att öka takten ska stegen längas till det yttersta som ett resultat avkraftigt påskjut och fjädring från bakdelen.