:

Vad kan man göra åt löparknä?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra åt löparknä?
  2. Hur länge vila knät?
  3. Kan man cykla med Löparknä?
  4. Vad göra åt överansträngt knä?
  5. Vad kan man göra åt Slatter ont?

Vad kan man göra åt löparknä?

Oftast behövs det inga läkemedel för att behandla löparknä men om du har jätteont kan du ta receptfria smärtstillande läkemedel. Om du har svåra ihållande besvär som inte går över vid tålmodig vila kan en kortisonspruta ges där det gör ont och ibland kan senan behöva förlängas genom en operation.

Hur länge vila knät?

Hur länge behöver jag vila mitt löparknä? Löparknä blir oftast bättre av några dagars vila. Det är viktigt att efter vilan börja om med träning i lugn takt, gärna med kortare träningspass, lägre intensitet och mindre belastning på knät. Ibland tar det lång tid att bli bra.

Kan man cykla med Löparknä?

Gör det ont att springa eller cykla? Kan du träna alternativt några veckor, exempelvis simning? För att skapa bättre förutsättningar för att knät ska läka måste belastningen minska på utsidan av knät.

Vad göra åt överansträngt knä?

Överansträngt knä Då är det viktigt att vila från träning för att inflammationen ska ha tid att läka ut. Samtidigt bör man hålla sig aktiv med skonsamma övningar. Vanligtvis klarar kroppen att läka skadan själv, men om man försämras trots vila bör man söka läkarvård.

Vad kan man göra åt Slatter ont?

Stretchning och träning av musklerna i knät kan lindra besvären. Man kan också bli hjälpt av fysioterapi och ett speciellt förband eller tejpning, som sätts på knät när man gör någon fysisk aktivitet. Barnet kan behöva opereras om det inte hjälper eller om hen har svåra besvär.